Site icon Mangalia News

Fostul edil, în instanţă: a depus înscrisuri, să demonstreze că investiţia-‘fantomă’ există! Iorguş, acuzaţii GRAVE la adresa actualului primar al Mangaliei: ‘Pune funcţionarii primăriei să facă rapoarte false şi mincinoase’

REPLICA: Dosarul penal instrumentat de DNA, care îl vizează pe Zanfir Iorguş, fost primar al municipiului Mangalia şi pe Liviu Paul Botaş, fost viceprimar, s-a aflat, luni, 8 ianuarie, pe masa judecătorilor Tribunalului Constanţa, pe fondul cauzei. La acest termen au fost depuse înscrisuri, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 5 februarie a.c. De precizat că în acest dosar este vorba despre o lucrare pentru care Primăria Mangalia a plătit o sumă mare de bani, dar care nu ar fi fost executată, doar că înscrisurile depuse la acest ultim termen, contrazic acest lucru.

Potrivit procurorilor, “în perioada decembrie 2006 – 04.10.2007, inculpatul Iorguș Zanfir, în calitate de primar al mun. Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziţie publică conform OUG nr.34/2006, pentru executarea obiectivului de investiţii Obor de animale. Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al mun.Mangalia cu suma de 490.011,12 lei. Inculpatul Botaș Paul Liviu, în calitate de viceprimar al mun.Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă. Ulterior, în perioada 22.03.2007 – 19.04.2007, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local al mun. Mangalia cu suma de 490.011,12 lei”.

Revenind la înscrisurile depuse luni, este vorba despre o expertiză care confirmă existenţa lucrării respective, după cum explică însuşi Zanfir Iorguş:

„Azi (luni, 8 ianuarie n.r.) a fost depusă expertiza pe care noi am cerut-o şi care arată foarte clar că lucrarea s-a executat, platforma există, este acolo de 11 ani. Numai primarul Radu Cristian nu a văzut-o şi nu a ştiut de ea, punând funcţionarii primăriei să facă rapoarte false şi mincinoase. Acum, prin această expertiză se vede foarte clar că platforma există, lucrarea s-a făcut şi cu asta trecem în etapa următoare”, a declarat pentru „Replica” Zanfir Iorguş.

Următorul termen în acest dosar a fost fixat pentru data de 5 februarie.

Daniel ALBU, replicaonline.ro, 09.01.2018.


 

Exit mobile version