Site icon Mangalia News

Flying Cloud, Jackpot si Getika – câștigătorii Digi FM Regatta la clasele ORC A, ORC B si respectiv ORC C

 

               Flying Cloud, Jackpot și Getika au fost câștigătorii Digi FM Regatta la clasele ORC A, ORC B si respectiv ORC C, regatta de bărci mari care s-a desfășurat în perioada 7-9 iulie pe Marea Neagră, organizată de LifeHarbour Limanu și Nautic Yachting Club, sub autoritatea Federației Române de Yachting.

Timp de două zile cât a durat concursul, competitorii au avut parte de un vânt și o mare capricioasă. Prima zi, în care s-a alergat cursa offshore cu un traseu de aproximativ 24 de mile marine in zona Mangalia – Costinești, le-a testat concurenților atât abilitățile de cursă cât și rezistența fizică, întrucât vântul a scăzut rareori sub 20 de noduri (aproximativ 36 km/h), atingând uneori la rafală chiar și valori de 30 noduri (aproximativ 55 km/h), iar valurile fiind de aproximatv 1,5m.

Au doua zi au fost alergate 3 curse inshore pe parcursul cărora concurenții avut altfel de provocări: sub o arșiță teribilă, amplificată de reflexia soarelui în apa mării, răbdarea le-a fost pusă la încercare și de un vânt extrem de slab, cel puțin la prima cursă a zilei, cu rotiri multiple.

La finalul acestei regatte extrem de provocatoare ca și condiții meteo, podiumul și-a așteptat câștigătorii.

La clasa ORC A, locul I a fost ocupat de echipajul Flying Cloud, urmat de echipajele Simina și My Way pe locul al II-lea și, respectiv, al III-lea. Jackpot, Constanza și Adria au alcătuit podiumul la clasa ORC B, iar la clasa ORC C, echipajul Getika a luat aurul, fiind urmat de Alfa Scorpii pe locul al II-lea și Hope 02 pe locul al III-lea.

La Digi FM Regatta au participat 35 de ambarcațiuni, dintre care 16 la clasa ORC A, 12 la clasa ORC B și 7 la clasa ORC C. Cele trei clase au fost stabilite pe criterii care țin cont de viteza acestora, ca și anul trecut. Noutatea vine din faptul că anul acesta, ambarcațiunile au fost împărțite în trei clase, în loc de două. (sursa: FRY).


Mangalia News, 11.07.2017.


Exit mobile version