Site icon Mangalia News

Tricolorele, victorie mare în Fed Cup. Simona Halep, magistrală!

Echipa feminină de tenis a României îşi menţine locul în Grupa Mondială ll a Fed Cup, după ce a dispus de formaţia Marii Britanii într-un meci de baraj, în week-end, la Tenis Club Idu Mamaia, scor 3-2.

Confruntarea dintre cele două formaţii a fost una extrem de tensionată. Totul a pornit de joi, atunci când, la conferinţa de presă, căpitanul-nejucător al tricolorelor, Ilie Năstase, se întreba retoric: „Oare ce culoare va avea copilul Serenei Williams? Ciocolată cu lapte?”. Chiar dacă jurnaliştii români prezenţi în sală au trecut rapid cu vedere gluma, fiind obişnuiţi cu stilul rebel al fostului lider mondial, nu acelaşi lucru l-au făcut şi jurnaliştii britanici aflaţi. La scurt timp, toate televiziunile din Marea Britanie şi Statele Unite au preluat informaţia şi au condamnat gestul, acuzându-l de rasism.

Vineri, Ilie Năstase avea să mai calce o dată pe bec, de data aceasta, ţinta glumelor fiind căpitanul nejucător al britanicelor, Anne Keothavong. La dineul oficial, în încercarea de a-i face un compliment legat de cât este de elegantă şi frumoasă, în faţa presei, Ilie Năstase o comite din nou: „Să-mi spui care-i numărul camerei tale de hotel”. Din nou, românii au rămas impasibili. Ilie şi glumele lui nesărate. Însă nu multă lume cunoaşte faptul că Anne Keothavong este gravidă în patru luni. Un nou prilej pentru britanici de a inflama lucrurile.

Prima zi de meciuri, ultima cu Ilie Năstase pe bancă

În dimineaţa zilei de sâmbătă, în prima zi de concurs, deja se cunoştea faptul că Ilie Năstase va fi anchetat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) în urma celor două remarci deplasate. Se putea simţi tensiunea plutind în aer.

Prima care a păşit pe zgura arenei Tenis Club Idu a fost chiar favorita publicului, constănţeanca Simona Halep. Numărul 5 mondial nu stă prea mult la discuţie cu Heather Watson (113 WTA) şi o învinge în puţin peste o oră de joc, scor 6-4, 6-1. România conducea Marea Britanie cu 1-0.

În aceeaşi dimineaţă, Irina Begu a anunţat că nu poate juca în meciul doi, contra primei rachete a Marii Britanii, Johanna Konta (7 WTA), iar locul său avea să fie luat de către Sorana Cîrstea.

Începe meciul, iar Konta reuşeste să impresioneze prin jocul său şi câştigă setul fără prea mari emoţii, scor 6-2. Actul secund, avea să fie unul de pomină. Pe durata întregii partidei, suporterii au făcut o atmosferă de sărbătoare, susţinându-şi favoritele cum rar s-a mai văzut la Constanţa. Cu toate acestea, „nu există pădure fără uscăciuni”. În timpul anumitor puncte, se găsea câte un zevzec care să vocifereze, cât să-l audă toată arena. La 2-1 pentru Sorana Cîrstea, Johanna Konta nu a mai rezistat şi a cerut arbitrului de scaun, Andreas Egli, din Elveţia, să facă ceva. Moment în care Ilie Năstase a luat foc. Acesta s-a lansat într-un schimb acid de replici cu Johanna Konta şi căpitanul nejucător, Anne Kethavong. Atât de acid, încât s-au auzit multe înjurături în engleză la adresa acestora. Printre reprizele de înjurături, Ilie Năstase întreba răspicat „Care e problema şi de ce se tot plâng britanicele”, încercând să ia apărarea publicului. Se pare că răspunsurile primite nu l-au mulţumit pe acesta, îndreptându-şi invectivele asupra arbitrilor şi supervizerului ITF. Ultimul din urmă a cerut evacuarea lui Năstase din arena TC Idu Mamaia. Ilie iese din peisaj!

Lacrimi şi „durere“. Meciul se întrerupe din nou

Continuarea, în cugetliber.ro, Luni, 24 aprilie 2017.


 

Exit mobile version