Site icon Mangalia News

Expoziție de pictură la Mangalia: ‘TRĂIRI DOBROGENE’, artist Iaia Ferodin

La Clubul Artelor „Solteris” care își desfășoară activitatea la Cercul Militar Mangalia va avea loc sâmbătă 18.02.2017, ora 15:00, expoziția de pictură „Trăiri dobrogene”, semnată de artistul plastic Iaia Ferodin, membru al Asociației „Artiști Dobrogeni”. Vernisajul va fi prezentat de prof. univ. dr. Ibram Nuredin și de Emilia Dabu membră a Uniunii Scriitorilor din România.

Invitați ai minunatului act de cultură sunt pictorii Niculae Găgeanu membru U.A.P., Marieana Oleniuc membră U.A.P., Corina Vicolov membră U.A.P., Cristian Petică, Marcela Dabu și numeroși iubitori de cultură și artă. Pictura artistului Iaia Ferodin ne îmbracă sufletele în culori calde, ocrotitoare. Multe tablouri surprind Mangalia, Constanța, Balcicul de ieri și de azi, peisaje și flori într-un stil personal.

Prof. univ. dr. Ibram Nuredin reputat estetician, critic de artă, remarcă stilul abordat de Iaia Ferodin prin culori echilibrate printr-o nostalgie luminoasă și mai ales prin puterea de a pătrunde în sufletul privitorului prin tușe, când puternice când blânde ca o adiere a timpului. Iaia Ferodin a avut numeroase expoziții personale, a participat la expoziții colective, iubește Dobrogea ca parte din ființa sa. Are tablouri în colecții particulare din țară și străinătate, Bulgaria, Turcia, Franța, Spania. Este inclus în albume de artă.

Un recital de poezie susținut de Loredana ionela Toader, Adina Lozinschi, Ana Ardeleanu U.S. Europeni R. Moldova, Marius Robert Dincă, Ramona Opriș, un recital de muzică la pian și chitară vor întregi vernisajul în starea sa de frumusețe. (Mangalia.Tv, 13.03.2017).

Exit mobile version