Site icon Mangalia News

TIME MAPS Mangalia 2016 – FOTO pictorial la Muzeul de Arheologie Callatis

După cum v-am mai informat, în aceste zile se desfășoară la Muzeul Callatis workshopul din cadrul proiectului „Hărţile Timpului”, coordonat de prof. univ. dr. hab. arh. Dragoş Gheorghiu de la Universitatea Națională de Artă din București.
Scopul workshopului este acela de a sensibiliza tinerii asupra tehnologiilor tradiţionale şi a istoriei locului, de a iniţia unele cursuri de arte şi meserii în cadrul programei locale de învăţământ şi de a pune în relaţie diferite comunităţi europene care doresc să-şi salveze şi să-şi continue tradiţia tehnologică.
Studenții de la Universitatea Națională de Artă au arătat cum se ard piesele de ceramică și cum se topește și se modelează sticla în cuptoarele special construite în spatele Muzeului de Arheologie Callatis.
Proiectii 3D realizate de studentii de la UNA în cadrul proiectului TIME MAPS Mangalia 2016.
Vrăjitorii focului topesc sticla și o modelează în fața spectatorilor mari și mici care au ținut să fie și seara alături de tinerii artiști plastici.
În următoarele fotografii puteti vedea cuptorul pentru ars ceramică și cel în care se topește sticla.

Proiectiile în 3D ale cetății Callatis, realizate de studenții de la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti pot fi vizualizate aici: http://timemaps.net/timemap/mangalia/

FELICITĂRI, ECHIPEI DE PROIECT!

Dragi studenți, onorați dascăli într-ale Frumosului artistic, vă primim oricând la Mangalia, pentru a continua ceea ce faceți pentru păstrarea tradițiilor și meșteșugurilor străvechi. Poate că între timp și autoritățile locale se vor mobiliza și se va reuși extinderea Muzeului cu noi spații pentru ateliere de lucru în care se vor putea confecționa obiecte de artizanat local inspirate din arta vechii cetăți Callatis și din folclorul dobrogean.
Articolul anterior dedicat acestui eveniment artistic-plastic poate fi citit AICI.

Mangalia News, sâmbătă, 8 octombrie 2016.


Exit mobile version