Site icon Mangalia News

Oamenii primarului Cristian Radu, în război cu aleșii PSD. Scandal pe tema taxelor și impozitelor din Mangalia

scandalpetemataxelor_paul_foleanu

Tatian Iorga, TELEGRAF: Consilierul PSD Paul Foleanu: „Primarul ne-a propus majorarea cu 6,5% a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice, iar noi am anulat propunerea. Astfel, locuitorii vor plăti la fel și în 2016”.

Consilierii din Mangalia nu ne-au surprins nici de această dată. În ultima ședință ordinară din acest an a Consiliului Local, care a avut loc luni, spiritul Crăciunului nu i-a cuprins pe aleșii locali, care s-au certat din nou, pentru nu se știe a câta oară. Ca și în alte rânduri, duelul a fost dus între tabăra social democraților și cea a primarului Cristian Radu. Acum, singura diferență a fost că în locul primarului, care a lipsit de la ședință, consilierul independent Linica Stan a fost cea care s-a contrat cu pesediștii. De altfel, consilierii PSD au spus că Linica Stan a avut misiunea a-i face jocurile primarului în Consiliul Local.

Ședința a fost una furtunoasă, iar subiectul central al discuțiilor a fost legat de taxele și impozitele locale pentru 2016. Pe de o parte, în proiectul propus de primarul Cristian Radu și susținut de Linica Stan se prevedea majorarea impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice cu 6,5%. Pe de altă parte, Cristian Radu a mai propus ca nivelul taxelor și impozitelor pentru persoanele juridice să fie crescut de la 1,5 % la 1,95% din valoarea construcției, la care se adaugă și valoarea terenului aferent construcției. De asemenea, se propunea o majorare a taxelor și impozitelor pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoanele fizice, cota fiind fixată tot la 1,95% din valoarea constructiei.

TAXE MAI MICI

După o ceartă de trei ore, consilierii locali ai PSD și-au impus punctul de vedere și au adus amendamente proiectului propus de primar. Concret, la inițiativa PSD, aleșii locali au anulat propunerea de majorare cu 6,5% a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice. Cu alte cuvinte, impozitul pe clădiri pentru populație rămâne la fel ca în 2015. Totodată, a fost redus, de la 1,95 la 1%, nivelul taxelor și impozitelor atât pentru persoanele juridice, cât și pentru persoanele juridice care dețin clădiri nerezidențiale. În plus, tot consilierii locali au mai aprobat anularea, din 2016, a trei taxe speciale: taxa verde, taxa de liniște și taxa de promovare a stațiunilor, toate fiind plătite de agenții economici din Mangalia și cele șase stațiuni: Venus, Saturn, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp.

La finalul ședinței, consilierul social democrat Paul Foleanu a declarat că primarul Cristian Radu a dat dovadă de lașitate și nu a venit la ședința Consiliului Local, pentru a-și susține proiectele. ”Este a patra oară în ultimele luni când primarul evită să vină la ședință. Probabil că nu are argumente cu care să ne convingă”, a spus Foleanu.

sursa: telegrafonline.ro, 21.12.2015.



Exit mobile version