Site icon Mangalia News

Minunile lui Vrabie de la Peștera

pestera-sarbatori-2015

constantateanul.com: Comuna Peștera pare să fi căpătat o aură de miraculos. Ceea ce se întâmplă acolo, unde nu „se dă” fasole gratis, unde spectacolul nu este șușanea ieftină, unde școala se învârte după soare și Parcul Copiilor chiar este al copiilor, unde aprinderea luminițelor de Sărbători nu este un nou prilej de revărsare a milioane de lei publici în buzunare private, întreg pachetul de altceva se rostogolește prin județ pe cale orală, pe principiul pipăie și vezi cu ochii tăi. Exclamațiile de admirație sau căutăturile de invidie dau senzația de excepție, de unicitate, de irepetabil, când, de fapt, lucrurile sunt cu mult mai simple și, puteți să vă și cruciți, foarte la îndemâna tuturor primarilor din acest județ. Nu e obligatoriu să-și schimbe numele în Vrabie.

Da, Parcul Copiilor din perioada Sărbătorilor de iarnă e mai mare și mai frumos decât cel din Constanța. Dar, nu s-a construit într-o zi. S-a construit în 8 ani, cu răbdare, pe baza unui plan respectat pas cu pas, fără să se arunce banii pe geam pe instalații închiriate cu prețuri usturătoare pentru buzunarul public. Adică nu și-a bătut nimeni joc de banul public, ci l-a folosit cu grijă. Da, după 8 ani de muncă e o încântare, nu-i așa? Vi se pare vreo rețetă excepțională, adusă de pe Lună?

Da, la Peștera cântă artiști cu A mare, care costă bani. Dar, dacă nu jefuiești oamenii de afaceri de pe teritoriul tău administrativ, dacă nu le ceri șpăgi anuale, lunare, săptămânale, dacă nu-i agresezi cu taxe de liniște/gălăgie/publicitate/etc ca să îți umpli tu conturile, dacă nu te ceri acționar în firmele lor cu 10-20-30 %, sponsorii sar cu plăcere la cap cu bănuțul. Mai ales când vorbim de un Hrușcă, de un Fuego sau de o Paula Seling. Vi se pare ceva miraculos?\

Continuarea articolului, AICI. Luni, 7 decembrie 2015.



Exit mobile version