Site icon Mangalia News

Înmânarea Drapelului de luptă către Baza 3 Logistică Teritorială “Marea Neagră”

ceremonie-militara-drapel-mangalia1

Primarul Mangaliei, Radu Cristian a fost prezent, marți, la ceremonia militară de înmânare a Drapelului de luptă către Baza 3 Logistică Teritorială “Marea Neagră”. La evenimentul care a avut loc pe platoul din fața Casei de Cultură au fost prezenți reprezentanți ai MAPN și administrației locale, înalte fețe bisericești, precum și câteva sute de turiști și localnici.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului împreună cu Protoiereul Vasile Cîrlan, alături de un sobor de preoți din Mangalia și un cor bisericesc.

Drapelul a fost înmânat Comandantului Bazei 3 Logistică Teritorială “Marea Neagră”, Veronel Clapon, de către Col. Ing. Ion Stoica, locțiitorul Comandantului Comandamentului Logistic Întrunit. Acesta din urmă a transmis militarilor prezenți un mesaj de felicitare din partea Gen. Loc. Dr. Cătălin Zisu, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit.

Baza 3 Logistică Teritorială “Marea Neagră” a fost înființată în urmă cu 5 ani, la Mangalia, anul acesta fiind recunoscută oficial, prin Decretul Prezidențial 441/04.05.2015, semnat de către Președintele Klaus Werner Iohannis. Momentul este unul extrem de important, drapelul de luptă al unității militare fiind simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare.

Soldații unității militare au depus un jurământ de credință, au intonat imnul României, iar la sfârșitul ceremoniei au defilat pe muzica de fanfară. În încheierea manifestării, toți cei prezenți s-au bucurat de un frumos recital oferit de fanfara militară.

2 septembrie 2015. Comunicat transmis de Biroul de presă al Primariei Mangalia.

Exit mobile version