Site icon Mangalia News

De Sânziene, Street-fashion cu ii românești, în Piața Ovidiu din Constanta

iaromaneasca101stiri

De Sânziene, pe 24 iunie, atunci când este sărbătorită și Ziua Internațională a Iei, la Constanța va avea loc o expoziție de fotografie dedicată acestui moment special. Evenimentul este organizat de Simona Moon, cu sprijinul membrilor grupului Film Photography Constanța, HUBConstanța și Șezătoare Constanța și va avea o conotație cultural… mondenă. Sau urbană, cum spun organizatorii.

Anul trecut, evenimentul creat de Simona Moon pe Facebook a reunit 12 tinere îmbrăcate în ii, care s-au întâlnit în Piața Ovidiu și au fost imortalizate în câteva fotografii, pe film și pe digital. Anul acesta, organizatorii au ajuns la concluzia că trebuie realizat un eveniment mai amplu, care să includă mai multe activități prin care să se promoveze tradiționalul într-o formă modernă și ușor de acceptat de către tineret. Astfel, printre activitățile din cadrul evenimentului a fost inclusă și fotografia, organizatorii realizând mai multe ședințe foto de tip street fashion, în care au surprins doamne și domnișoare îmbrăcate cu ii românești, în mediul urban, modern.

Dintre acestea, cele mai bune imagini vor fi printate în format de 50/70 cm și vor fi prezentate publicului în patru spații expoziționale: Piața Ovidiu, unde va fi marcată Ziua Universală a Iei, Dali Cocktail Bar, Cafeneaua Noi și City HUB Biblioteca Colorată – Tomis Mall, etajul al III-lea. Startul evenimentului se va da pe 24 iunie, de la ora 17.00, în Piața Ovidiu.

Un articol semnat de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro).

Exit mobile version