Site icon Mangalia News

“Defrişările sunt crimă!”. Proteste în marile oraşe din ţară faţă de tăierile ilegale de păduri

“Defrişările sunt crimă!”. Proteste în marile oraşe din ţară faţă de tăierile ilegale de păduri.

Peste 2.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă, la intrarea în Parcul Herăstrău din Piaţa Charles de Gaulle din Capitală, pentru a protesta faţă de tăierile ilegale de păduri. Protestatarii au plecat într-un marş pe traseul Piaţa Victoria – Palatul Cotroceni – Palatul Parlamentului, informează Mediafax.

Oamenii scandează “România, trezeşte-te!”. Mulţi dintre ei au bannere pe care scrie “Uniţi salvăm pădurile”, “Aşteptăm la DNA fabrica de cherestea”, “Semnează petiţie de-clic.ro”, “Defrişările sunt crimă”, “Pădure pe butuci”, “Partidele ne taie pădurile”.

Manifestanţii au plecat, în jurul orei 18.00, în “Marşul împotriva defrişărilor ilegale”, care s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Charles de Gaulle – Piaţa Victoriei – Palatul Cotrceni – Parlament.

Proteste similare au fost organizate şi în Alba-Iulia, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Galaţi, Iaşi, Mangalia, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava, Sighişoara, Târgovişte, Timişoara şi Vaslui.

Şi la Cluj-Napoca, peste 800 de persoane au participat la un miting faţă de defrişarea pădurilor, scandând “Romsilva, hoţie, cu Holzindustrie în cărdăşie” sau “Moţii se luptă cu hoţii” şi criticându-l pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a trimis Codul Silvic spre reexaminare în Parlament.

Mai mult, AICI. 10 mai 2015.

Exit mobile version