“Defrişările sunt crimă!”. Proteste în marile oraşe din ţară faţă de tăierile ilegale de păduri

0
895
“Defrişările sunt crimă!”. Proteste în marile oraşe din ţară faţă de tăierile ilegale de păduri.

defrisarile-sunt-crima-proteste-in-marile-orase-din-tara-fata-de-taierile-ilegale-de-paduri

Peste 2.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă, la intrarea în Parcul Herăstrău din Piaţa Charles de Gaulle din Capitală, pentru a protesta faţă de tăierile ilegale de păduri. Protestatarii au plecat într-un marş pe traseul Piaţa Victoria – Palatul Cotroceni – Palatul Parlamentului, informează Mediafax.

Oamenii scandează “România, trezeşte-te!”. Mulţi dintre ei au bannere pe care scrie “Uniţi salvăm pădurile”, “Aşteptăm la DNA fabrica de cherestea”, “Semnează petiţie de-clic.ro”, “Defrişările sunt crimă”, “Pădure pe butuci”, “Partidele ne taie pădurile”.

Manifestanţii au plecat, în jurul orei 18.00, în “Marşul împotriva defrişărilor ilegale”, care s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Charles de Gaulle – Piaţa Victoriei – Palatul Cotrceni – Parlament.

Proteste similare au fost organizate şi în Alba-Iulia, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Galaţi, Iaşi, Mangalia, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava, Sighişoara, Târgovişte, Timişoara şi Vaslui.

Şi la Cluj-Napoca, peste 800 de persoane au participat la un miting faţă de defrişarea pădurilor, scandând “Romsilva, hoţie, cu Holzindustrie în cărdăşie” sau “Moţii se luptă cu hoţii” şi criticându-l pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a trimis Codul Silvic spre reexaminare în Parlament.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, AICI. 10 mai 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply