Site icon Mangalia News

De Buna Vestire, Protoieria “Callatis” a oferit pachete alimentare copiilor nevoiaşi

Cu ocazia sărbătoririi Bunei Vestiri sau Blagoveştenia, unul dintre cele patru mari praznice din cursul anului bisericesc închinate Maicii Domnului, Protoieria “Callatis” a oferit aproximativ 100 de pachete cu alimente şi dulciuri copiilor nevoiaşi din Mangalia.

În această zi de sărbătoare, biserica a dat dezlegare la peşte, astfel că, mai multe porţii cu peşte asezonat cu cartofi natur, au fost pregătite de personalul calificat din cadrul Centrului Social “Sfântul Mina”, ulterior fiind distribuite copiilor şi sportivilor din localitate care au o situaţie materială precară. Alături de aceste pachete, reprezentanţii Protoieriei au mai oferit dulciuri şi fructe.

Centrul Social “Sfântul Mina” a fost amenajat anul trecut şi cuprinde dotări la standarde europene, respectiv: bucătărie profesională, sală de mese cu o capacitate de 50 de locuri, grupuri sanitare atât pentru copii, cât şi pentru personalul din centru, cameră specială pentru legume, etc.

De serviciile sociale oferite în cadrul Centrului beneficiază 30 de copii, care, aproape zilnic, servesc o masă caldă. Protoiereul Mangaliei, Vasile Cîrlan, a precizat că slujitorii bisericii împreună cu administraţia publică şi alte persoane interesate de soarta acestor copii se implică şi în acţiuni sociale, locaţia din curtea Bisericii “Sfântul Mina” fiind a treia de acest gen, realizată de Protoieria Mangalia. Celelalte două spaţii sunt în localităţile Amzacea şi General Scărişoreanu. Pentru acest an,  preotul Vasile Cîrlan şi-a propus înfiinţarea unui alt centru la Parohia “Sfântul Ioan Botezătorul” din Mangalia.

25 martie 2014, Biroul de presă al Primariei Mangalia.

Exit mobile version