Site icon Mangalia News

Primarul Mangaliei a discutat cu taximetriştii despre taxele locale

Primarul municipiului Mangalia Cristian Radu s-a întâlnit, luni, 21 ianuarie, cu taximetriştii din localitate pentru a dezbate problemele legate de taxele locale pe care trebuie să le plătească aceştia, conform HCL 131/2012.

În cadrul discuţiilor care au avut loc la Casa de Cultură, taximetriştii au semnalat mai multe aspecte ce ţin de desfăşurarea activităţilor curente. Astfel, cei prezenţi au propus plata eşalonată sau eliminarea unora dintre taxele locale pe care trebuie să le plătească, în calitate de taximetrişti, cum ar fi taxa de tramă stradală.

Edilul Mangaliei a explicat că fondurile colectate din această taxă vor fi folosite exclusiv pentru întreţinerea şi modernizarea infrastructurii din oraş şi staţiuni.

Totodată, primarul a mai spus că valoarea totală a taxelor locale pe care un taximetrist trebuie să le plătească este de aproximativ 300 de lei/an. Suma poate fi plătită eşalonat, în cazul în care solicitanţii depun o cerere în acest sens la sediul municipalităţii.

“Dacă există o ordine fiscală, lucrurile se vor mişca foarte bine, iar încasările taximetriştilor vor putea creşte. Avem în plan înfiinţarea unor staţii de taxi în staţiuni pentru a nu mai exista conflicte între cei care asigura transportul public pe raza municipiului Mangalia”, a completat Cristian Radu.

El a subliniat că la staţiile de taximetrie din oraş vor fi afişate grafice cu orare care să vină în sprijinul cetăţenilor care apelează la serviciile de taximetrie.

Cu aceeaşi ocazie, primarul a afirmat că autorităţile locale vor dezvolta proiecte de atragere a turiştilor în sudul litoralului, precum şi de extindere a capetelor de sezon, prin organizarea unor evenimente încă din perioada sărbătorilor de Paşte şi 1 Mai.

“În acest fel, încercăm să aducem mai mulţi turişti în staţiunile care aparţin de Mangalia pentru a reporni acest motor economic aducător de profit la economia locală şi, implicit, pentru populaţie”, a conchis Cristian Radu.

Luni, 21 ianuarie 2013, Biroul de presă al Primariei Mangalia.

Exit mobile version