MANGALIA: TAXE SPECIALE, anulate de Curtea de Apel Constanţa! Cum reacţionează reprezentanţii primăriei

0
1306

‘Cei care au achitat, sunt aşteptaţi să ceară banii înapoi sau să facem compensare. Pentru 2018, taxele sunt în vigoare’.

Duş rece pentru Primăria Mangalia! Curtea de Apel Constanţa a dat dreptate opoziţiei în procesul prin care au fost contestate două taxe speciale instituite la iniţiativa primarului Cristian Radu în 2017.

Iată comunicatul consilierului ALDE Nicolae Moroianu, pe acest subiect:

„Demersul de a ataca în instanţă taxele ilegale instituite pentru anul 2017 de către primarul Radu Cristian şi votate de ctre consilierii PNL şi UNPR, demers iniţiat de mine împreună cu colegii mei de la ALDE, Leonard Tănase şi Dragoş Bociog, a fost încununat de succes. Curtea de Apel Constanţa a decis, definitiv, anularea taxei de promovare şi a taxei de autorizaţie de funcţionare impuse ilegal pentru anul 2017.

Primaria Mangalia este obligată astfel să restituie aceste taxe tuturor celor cărora le-au fost abuziv încasate (…) Acest lucru ar fi putut fi evitat dacă primarul şi consilierii săi ar fi ales să respecte legea, întrucât le-am adus la cunoştinţă ilegalitatea acestor taxe încă din sedinţa în care au fost propuse şi votate şi ulterior, printr-o plângere prealabilă. Cei care au plătit aceste taxe în 2017 trebuie să solicite rambursarea lor pentru că, probabil, primăria va ”uita” să le ramburseze din proprie inţiativă”, a transmis Moroianu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reacţia Primăriei Mangalia nu s-a lăsat însă mult aşteptată, după acest eşec în instanţă, declarând că acest proces este unul din multele intentate de anumiţi consilieri.

“Alte procese, precum cel împotriva înfiinţării Direcţiei de tineret şi sport, au fost câştigate de primărie”. “Un an de zile am stat cu această direcţie blocată. Abia acum o lună a început să funcţioneze. De ce amintesc acest aspect? Pentru că anumiţi consilieri locali se ocupă numai de acţiuni de sabotare a administraţiei publice locale şi încearcă, prin tot felul de mijloace, să blocheze proiectele de dezvoltare locală în Mangalia. Aceşti consilieri atacă în instanţă orice hotărâre de consiliu, nu doar cea legată de taxe”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Revenind însă la succesul pe care Moroianu l-a anunţat în instanţă, reprezentanţii Primăriei Mangalia au precizat:

„Noi respectăm decizia instanţei, însă precizăm că nu am mai încasat nici una din taxe, din momentul în care au fost contestate. Deci, avem foarte puţini bani de înapoiat. Cei care au apucat să plătească, sunt aşteptaţi să le restituim banii sau să le compensăm cu alte taxe. Facem menţiunea că taxele anulate se referă strict la anul 2017. Pentru 2018, aceste taxe sunt în vigoare”, au spus funcţionarii Primăriei Mangalia.

A.C, replicaonline.ro, 14.06.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply