Site icon Mangalia News

Comunicat de presa Primaria Mangalia: EVALUAREA LUCRĂRILOR LA REŢEAUA DE GAZE

Miercuri, 14 martie 2012, la ora 14.00, primarul Mihai Claudiu Tusac a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentaţii societăţii Megaconstruct SA, societate care lucrează pentru implementarea reţelei de gaz la Mangalia.

Subiectul întâlnirii l-a reprezentat stadiul lucrărilor. Primarul Mihai Claudiu Tusac a convocat această şedinţă după ce a verificat situaţia la faţa locului, pe teren.

Societatea Megaconstruct a fost reprezentată de directorul general Cătălin Ivan şi inginerii responsabili de lucrările de pe teritoriul municipiului Mangalia.

În prezent, se lucrează cu două echipe în oraş şi trei echipe în staţiuni, unde lucrările sunt avansate. În municipiu s-a intrat pe DJ 391, dinspre Albeşti, în data de 29 noiembrie 2011 şi s-a înaintat până în zona cartierului Colonişti.

 În staţiuni lucrările au fost urgentate şi de faptul că s-a intervenit pentru infrastructură în Neptun, fapt ce a înlesnit şi introducerea magistralei de gaze: „Era normal să se execute două lucrări odată dacă tot se lucra deja pentru reabilitarea infrastructurii din staţiune.

 În acest fel conducta magistrală a fost instalată şi se ramifică acum spre blocurile de locuinţe din Neptun si Olimp.

 Printre primele racordate la reţeaua de gaz sunt obiectivele de interes local, precum şcolile şi grădiniţele”, a precizat primarul Mihai Claudiu Tusac. Astfel în staţiuni lucrările sunt avansate, executându-se aproximativ 50% din instalarea conductei magistrale.

 Pe perioada sezonului estival lucrările se vor sista în staţiuni, dar toate echipele vor lucra intens în  oraş, astfel încât se speră ca în luna iunie să se efectueze primele racordări de locuinţe la reţeaua de gaz: „Constructorul ne-a asigurat că imediat după verificarea lucrărilor, cu respectarea tuturor procesurilor şi a presiunii pe magistrală se vor putea realiza primele racordări, la cererea cetăţenilor.

 Biroul de informaţii al societăţii are deja numeroase solicitări, fapt care demonstrează interesul cetăţenilor în implementarea acestui proiect.

 Trecerea pe gaz va duce la scăderea cu 35% a costurilor de încălzire a locuinţelor, de aceea am urgentat lucrările.

 În această perioadă este foarte important să asigurăm locuitorilor un trai decent la costuri suportabile, date fiind reducerile salariilorşi pensiilor şi creşterile de preţuri înregistrate la toate produsele”, a adăugat edilul municipiului Mangalia.

Proiectul de aducere a gazului în municipiul Mangalia a ţinut capul de afiş al campaniei electorale a primarului Mihai Claudiu Tusac şi, în numai trei ani, rezultatele efective se văd.

Dep. Mass-media

Exit mobile version