Site icon Mangalia News

Dupa doua eliberari din functie, Claudiu Tusac este decis sa ingroape securea razboiului

Viceprimar al Mangaliei este liberalul Lucian Visa, ales de 10 dintre consilierii locali saptamana aceasta, dupa demisia lui Constantin Filimon.

Saptamana aceasta, Tribunalul Buzau a decis ca primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac se poate intoarce la Primarie dupa ce a fost eliberat din functie pentru a doua oara de prefectul judetului Claudiu Palaz pentru acelasi motiv, incompatibilitate.

Vineri, primarul Tusac a revenit la Primarie, dupa trei luni si a organizat o conferinta de presa in care a vorbit jurnalistilor despre cat de grea a fost aceasta perioada. A slabit, potrivit propriilor declaratii aproape 20 de kg, din cauza stresului pricinuit de aceste decizii care au fost luate la adresa sa, insa a continuat sa spere ca pe viitor i-ar putea fi mai bine. De altfel, scandalul caldurii de la Mangalia l-a considerat ca fiind „genocid” si continua sa creada si sa afirme ca eliberarea sa din functia de primar pentru a doua oara a fost facuta in mod nelegal. „Reamintesc tuturor factorilor decizionali cat si cetatenilor din Mangalia ca pentru a II-a oara, in mod nelegal, prefectul judetului Constanta a dispus eliberarea mea din functie fara nicio baza legala. Datorita acestei situatii, pentru apararea drepturilor mele de cetatean, pentru apararea imaginii mele de om politic si ales local, m-am adresat si voi continua demersul meu in justitie, atat la instantele din Romania, cat si la cele europene, carora le-am cerut si le voi cere sa sanctioneze modalitatea abuziva prin care prefectul judetului Constanta m-a demis din functia in care am fost ales, tulburand intr-un mod fara precedent toata activitatea municipiului Mangalia”, a declarat primarul Claudiu Tusac. Tocmai din acest motiv, edilul regreta „tradarea lui Filimon”, pe care l-a acuzat ca a lasat Mangalia in frig.

Problema caldurii este prioritate pentru Claudiu Tusac, dar va continua si toate celelalte proiecte incepute deja , pentru care s-a intalnit cu o parte a consilierilor locali. Din declaratiile sale, intentia este de a ingropa securea razboiului si a continua lucrarile in municipiul Mangalia. „Din respect pentru cetatenii acestui oras, tinand cont de prerogativele pe care le detin ca si primar, ca in perioada care a ramas pana la alegeri sa mobilizez consilierii locali in vederea rezolvarii de urgenta a problemelor curente care apasa municipalitatea (caldura, apa calda, proiectele sistate) si voi incerca de asemenea reluarea proiectelor incepute in acesti 3 ani de mandat si sistate din considerente politice”, a declarat primarul in cadrul intalnirii cu presa. De asemenea, edilul i-a invitat pe locuitorii Mangaliei sa participe la toate intalnirile si dezbaterile publice organizate si care fac referire la problemele cu care se confrunta orasul.

Pana la locale nu a mai ramas prea mult timp, iar el a mai lipsit de la Primaria trei luni, Tusac e decis sa verifice toate operatiunile financiare si juridice derulate in acest interval.

Mihaela Tirpan

Saturday, 25 February 2012 | http://observator.ro/dupa-doua-eliberari-functie-claudiu-tusac-decis-ingroape-securea-razboiului-133852.html

Exit mobile version