Dupa doua eliberari din functie, Claudiu Tusac este decis sa ingroape securea razboiului

0
746

Viceprimar al Mangaliei este liberalul Lucian Visa, ales de 10 dintre consilierii locali saptamana aceasta, dupa demisia lui Constantin Filimon.

Saptamana aceasta, Tribunalul Buzau a decis ca primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac se poate intoarce la Primarie dupa ce a fost eliberat din functie pentru a doua oara de prefectul judetului Claudiu Palaz pentru acelasi motiv, incompatibilitate.

Vineri, primarul Tusac a revenit la Primarie, dupa trei luni si a organizat o conferinta de presa in care a vorbit jurnalistilor despre cat de grea a fost aceasta perioada. A slabit, potrivit propriilor declaratii aproape 20 de kg, din cauza stresului pricinuit de aceste decizii care au fost luate la adresa sa, insa a continuat sa spere ca pe viitor i-ar putea fi mai bine. De altfel, scandalul caldurii de la Mangalia l-a considerat ca fiind „genocid” si continua sa creada si sa afirme ca eliberarea sa din functia de primar pentru a doua oara a fost facuta in mod nelegal. „Reamintesc tuturor factorilor decizionali cat si cetatenilor din Mangalia ca pentru a II-a oara, in mod nelegal, prefectul judetului Constanta a dispus eliberarea mea din functie fara nicio baza legala. Datorita acestei situatii, pentru apararea drepturilor mele de cetatean, pentru apararea imaginii mele de om politic si ales local, m-am adresat si voi continua demersul meu in justitie, atat la instantele din Romania, cat si la cele europene, carora le-am cerut si le voi cere sa sanctioneze modalitatea abuziva prin care prefectul judetului Constanta m-a demis din functia in care am fost ales, tulburand intr-un mod fara precedent toata activitatea municipiului Mangalia”, a declarat primarul Claudiu Tusac. Tocmai din acest motiv, edilul regreta „tradarea lui Filimon”, pe care l-a acuzat ca a lasat Mangalia in frig.

Problema caldurii este prioritate pentru Claudiu Tusac, dar va continua si toate celelalte proiecte incepute deja , pentru care s-a intalnit cu o parte a consilierilor locali. Din declaratiile sale, intentia este de a ingropa securea razboiului si a continua lucrarile in municipiul Mangalia. „Din respect pentru cetatenii acestui oras, tinand cont de prerogativele pe care le detin ca si primar, ca in perioada care a ramas pana la alegeri sa mobilizez consilierii locali in vederea rezolvarii de urgenta a problemelor curente care apasa municipalitatea (caldura, apa calda, proiectele sistate) si voi incerca de asemenea reluarea proiectelor incepute in acesti 3 ani de mandat si sistate din considerente politice”, a declarat primarul in cadrul intalnirii cu presa. De asemenea, edilul i-a invitat pe locuitorii Mangaliei sa participe la toate intalnirile si dezbaterile publice organizate si care fac referire la problemele cu care se confrunta orasul.

Pana la locale nu a mai ramas prea mult timp, iar el a mai lipsit de la Primaria trei luni, Tusac e decis sa verifice toate operatiunile financiare si juridice derulate in acest interval.

Mihaela Tirpan

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Saturday, 25 February 2012 | http://observator.ro/dupa-doua-eliberari-functie-claudiu-tusac-decis-ingroape-securea-razboiului-133852.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply