Site icon Mangalia News

Dr. Adina Alberts – Consumul de alcool este sănătos…, dacă nu se depășesc 20 g de alcool pur pe zi!

Dr. Adina Alberts – CONSUMUL DE ALCOOL ESTE SĂNĂTOS!

Înainte de a lansa o petiție către angajator de înlocuire a bidonului de apă plată de la birou cu un bidon de bere/vin, aș vrea să mă înțelegeți bine: Consumul de alcool este sănătos, dacă nu se depășesc 20 g de alcool pur pe zi! Adică o cinzeacă sau 2 beri mici, sau maxim 150 ml de vin pe zi, adică un pahar. La un consum în cantitate mai mare de atât, beneficiile devin minime. Iar riscurile cresc alarmant.

Referindu-ne acum doar la vin… Dacă ești într-o condiție fizică bună, un pahar de vin pe zi, mai ales dacă e roșu, scade riscul de a face infarct sau de a dezvolta boli cardiovasculare cu 20 până la 40 %. Este indicat ca, la vârsta matură, băutura alcoolică consumată cu preponderență să fie vinul. Un pahar de vin pe zi scade riscul de a dezvolta calculi renali. Previne instalarea bolii Alzheimer. Previne hipercolesterolemia, crescând colesterolul bun.

Un pahar de vin roșu pe zi crește sociabilitatea, crește viteza de reacție și conexiunile cerebrale. Îmbunătățește somnul, pentru că vinul roșu conține melatonină. Resveratrolul, atât de bine reprezentat cantitativ în vinul roșu, este una dintre cele mai puternice substanțe antioxidante care crește protecția anticancer și îți păstrează tinerețea și sănătatea pentru mult timp. #SanatateaTAPrioritateaMEA


Mangalia News, 12.09.2022.


Exit mobile version