Site icon Mangalia News

În atenția părinților! Detalii despre reînscrierea și înscrierea copiilor de 3-6 ani la grădiniță

Grădinița PP nr.7, Mangalia: IN ATENTIA PARINTILOR!!!

Cuprinderea copiilor de 3-6 ani în grădiniță se va desfășura în două etape:
1. REINSCRIEREA copiilor care frecventeaza deja si urmeaza sa frecventeze gradinita si in anul scolar 2022-2023 – incepand cu 16 mai 2022.
2. INSCRIEREA copiilor nou veniti – incepand cu 30 mai 2022.
În urma reinscrierilor vom afisa numărul de locuri disponibile pentru etapa de inscriere pe fiecare nivel de vârstă!
Inscrierea va avea loc la sediul gradinitei din str. Negru Voda, nr.6, dupa cum urmeaza:
– Saptamana 30 mai – 03 iunie, intre orele 9.00 – 12.00,
– Saptamana 06 iunie – 08 iunie, intre orele 13.30- 15 30.
Dupa reinscriere, ocuparea locurilor libere se face in ordine descrescatoare a grupelor de varsta, respectiv: grupa mare, mijlocie, mica.
In cazul in care numarul locurilor libere este mai mic decat numarul cererilor de inscriere vor fi aplicate criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.
Criteriile de departajare generale sunt specificate in procedura si in Metodologia de inscriere. Iată care sunt actele necesare pentru înscrierea copiilor în învățământul preșcolar 2022-2023:
Dosar cu documente obligatorii:
– cererea de înscriere generată de SIIIR;
– certificatul de naștere al copilului;
– copie C.I. părinte/ tutore/ reprezentant legal;
– hotărâri judecătorești (unde este cazul);
– declarația-acord de înscriere la unitatea solicitată (conform celor 3 opțiuni) semnată de ambii părinți/tutore/reprezentant legal;
– fișa medicală potrivit reglementarilor în vigoare, eliberată de medicul de familie (se depune la momentul începerii anului școlar);
– copie a documentului eliberat de ISMB și copie a documentului medical care justifică amânarea începerii școlarizării pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31.08.2022 (conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 430/2004, pentru aprobarea Baremului medical cu afecțiunile care pot constitui cauze de amânare a începerii școlarizării la vârsta de 6 ani);
– documente care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare generale sau specific ale celor trei unități de învățământ pentru care au optat.


Mangalia News, 30.05.2022.


Exit mobile version