Site icon Mangalia News

La Târgul POLI BioFest veți găsi și o varietate de dulcețuri naturale, siropuri, șerbeturi și multe alte bunătăți, fără adaos de zahăr, de la ‘Poiana Fermecată’

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: La târgul POLI BioFest veți găsi și o varietate de dulcețuri naturale, siropuri, șerbeturi și multe alte bunătăți, fără adaos de zahăr. Astăzi ne oprim la povestea celor de la Poiana Fermecată, o afacere de familie.

„Ideea noastră a pornit din îndemnul oamenilor fermecați de bunătățile încercate aici, ce ne-au încurajat să nu ținem doar pentru noi aceste delicatese și să le promovăm și în rândul celor care nu reușesc să ajungă la noi”, au declarat proprietarii afacerii din zona Câmpulung Muscel.

Poiana este „udată” de pârâul Strigoiu, care se varsă chiar la poarta fermei în râul Bughea, iar din grădină se trece direct în pădure. Aici se găsesc din belșug plante medicinale și fructe de pădure (muguri de brad și de pin, izmă, păpădie, zmeură, fragi, afine, mure, cireșe amare, cătina, măceșe, alune de pădure), dar și diferite specii de ciuperci (mitarci, ghebe, fagane, vineciori, creasta cocoșului și altele).

Producătorii au început doar cu o gamă de cinci siropuri naturale, două feluri de dulceață și două articole care aveau la bază ghebele de pădure: zacusca de ghebe și salata de ghebe în oțet. Pe măsură ce produsele au devenit cunoscute și din ce în ce mai cerute de apropriații acestora, gama s-a diversificat și cu alte și alte produse – toate preparate exclusiv manual, după rețete tradiționale – preparate specifice de brutărie și patiserie, salate, sosuri, dulceață, siropuri, șerbet și altele.

„Reinventăm rețete vechi, le combinăm, le sofisticăm, dar păstrăm stilul și modul de lucru complet manual – să spunem așa, în puține cuvinte – le personalizăm, iar clienții noștri recunosc această amprentă unică! Pe de altă parte, noi credem cu tărie că liniștea pădurilor, ca și miresmele plantelor, puritatea aerului și a apelor de izvor, calitatea plantelor adunate – toate – din flora spontană (folosim fructe și plante culese din pădure), dar și întreaga frumusețe a naturii înconjurătoare de aici se regăsesc în delicatesele noastre!”, au adăugat cei de la ”Poiana Fermecată”.


Mangalia News, 29.05.2022.


Exit mobile version