Site icon Mangalia News

‘O nouă ȘANSĂ prin educație și formare’ – proiect al ISJ Constanța, care se va desfășura până la finalul anului 2023, în cadrul programului POCU

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit aprobare pentru Proiectul POCU O nouă ȘANSĂ prin educație și formare.

Inspectoratului Școlar Județean Constanța i s-a aprobat proiectul O nouă ȘANSĂ prin educație și formare, Componenta 1- Măsuri de educație de tip A doua șansă – regiuni mai puțin dezvoltate, Axa prioritară- Educație și competențe. În intervalul aprilie 2021 – 31 decembrie 2023, la nivelul județului Constanța se vor derula acțiunile specifice proiectului.

Obiectivul general al acestui proiect este creșterea numărului de copii/tineri din categoria celor care au părăsit timpuriu școala, care sunt reintegrați în sistemul de educație formală și care finalizează, cel puțin, ciclul aferent nivelului la care sunt reînscriși prin facilitarea accesului la servicii integrate, adaptate nevoilor acestora, de tip A doua șansă (ADS). Prin acest proiect Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă demersurile din proiectele anterioare, de intervenție țintită, în special la nivelul comunităților dezavantajate, atât din mediul urban, dar mai ales din mediul rural din județ.

Obiectivele specifice urmărite pe parcursul proiectului sunt:

Rezultatele care se așteaptă în urma finalizării activităților din proiect sunt:

Proiectul O nouă ȘANSĂ prin educație și formare se va adresa comunităților din 9 localități, respectiv: Mangalia, Constanța, Ovidiu, Dobromir, Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Cobadin, Băneasa, astfel încât să fie acoperită în întregime raza județului și să se permită accesul facil tuturor beneficiarilor.

”Prin activitățile propuse se urmărește asigurarea sustenabilității pe termen lung a tuturor produselor, după cum urmează: cursurile dezvoltate și livrate profesorilor vor fi integrate în oferta educațională a CCD, ofertă care va fi în permanență actualizată și pusă la dispoziția colegilor din sistem; programa pentru A doua șansă care va fi dezvoltată în cadrul proiectului va fi transferată către toate centrele care vor continua să ofere astfel de programe remediale; unitatea mobilă de screening mobil va continua să fie utilizată pentru pentru a identifica noi cazuri cu risc crescut de părăsire timpurie a școlii; centrele în care vor fi furnizate programele ADS se vor constitui ca centre pilot și centre de resurse pentru comunitățile respective”, a afirmat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.


Mangalia News, 19.04.2021.


Exit mobile version