Site icon Mangalia News

VLAD EFTENIE – Mangalia News să continue să deschidă cititorii spre partea frumoasă a lumii și bucuriei mării, să ne inspire și să ne conecteze cu toate zările lumii

Vlad Eftenie: ”Fotografia este un instrument magic. Suntem astazi înconjurați de imagini, absolut oricine poate deveni fotograf, cu un telefon la îndemână. Cu toate acestea, fotografia cu impact, povestile vizuale memorabile, solicită o abordare diferită. Este atunci necesară o implicare mai profundă, o constientizare a propriilor stări, a ceea ce este relevant intr-o anumită situatie, o viziune care sa nasca noi intelesuri in lucrule cele mai banale pe langa care trecem cu toti zilnic, si despre care credem ca stim deja totul. Lumea are infinite straturi care aseapta sa fie aduse la lumina, privite, admirate, fotografiate si povestite mai departe. Orice imagine care trezeste efectul “wow” parcurge acest drum. Curiozitatea vie si care nu judeca lumea este esentiala, trezirea creativitatii, constientizarea, aflarea unui echilibru, starea de prezenta sunt concepte de dezvoltare personala foarte pretuite astazi, usor de pus in valoare prin gestul fotografic. A observa este deja un pas extrem de important, lumea se arata celui care crede in ea si este atent.

Să fii unde trebuie, făcând ceea ce trebuie, sa vrei sa descoperi ceea ce nu stii cum arata, ceea ce nu stii unde poti gasi si in ce circumstante, reprezinta provocarea reala pe care o aduce fotografia produnda. Capacitatea de a deveni un Observator atent, de a intelege mai mult, de a deveni invizibil, ubicuu, de a-si inchide gandurile pentru a lasa subconstientul sa devina un ghid neasteptat de sigur sunt tinte de transformare si evolutie personala care contureaza gestul fotografic profund.

Observatorul-fotograf stie ca fiecare declansare il ajuta sa miste ceva in interior, la intalnirea cu exteriorul. Intampinarea Momentului de gratie devine scopul explorarii si declansarilor, el cautand ceea ce nu stie cum arata, unde se poate gasi sau ce aduce cu sine – context in care aflarea unei Etici a unui fel de-a fi poate ilumina scopul insusi al existentei intr-un cadru dat. Imprietenirea cu imprevizibilul, cu sincronicitatile planurilor realitatii, prin reactie spontana, transforma intamplarea aparenta in ceva asteptat, deloc surprinzator.

Sunt fascinat de aceste posibilitati si incerc in fiecare zi sa urmez aceasta cale, ii invit pe toti cei care simt la fel sa se dedice fotografiei cu rabdare, incredere si bunavointa.

Mangalia News să continue să deschidă cititorii spre partea frumoasă a lumii și bucuriei mării, să ne inspire și să ne conecteze cu toate zările lumii!” 

MN: Minunat! Mulțumim din inimă pentru tot, Maestre drag! Sunteți Fantastic! Ținem aproape. Alte lucrări admirabile de Artă fotografică realizate de Lector Dr. Arh. Vlad Eftenie, publicate de Mangalia News, puteți viziona AICI.

www.vladeftenie.ro
Instagram: @veftenie 


Mangalia News, 23.02.2021.


Exit mobile version