Site icon Mangalia News

Mircea Bezergheanu: Zânele se nasc doar în inima Vitejilor! Vrei să le vezi? Fii curajos, copile, și nu uita neamul din care te tragi! Zău! [VIDEO]

Mircea Bezergheanu: Zânele se nasc doar în inima Vitejilor! Vrei să le vezi? Fii curajos, copile, și nu uita neamul din care te tragi! Zău!

“Știam că vine Urgia și, de fiecare dată am făcut același lucru, an de an, mereu și mereu, indiferent la consecințe. Am mers acolo, să stau cu el, să fim doi singuri pierduți în Furtună. Că așa se cade, eu fiind al lui, mai ales la greu. Că la bine vin toți bombardierii să pozeze miresici. Va mai schimba câteva frunze până când nu voi mai fi…, dar mă voi întoarce mereu, în prima floare de mac ce va înflori pe lângă el. O s-o vedeți atunci, va înroși tot câmpul acela…

Localnicii și ciobanii vin uneori la mine, acolo, rugându-mă să mă adăpostesc la ei, în colibă, măcar până ce trece urgia. I-am refuzat mereu, chiar dacă la început stăteam doar ghemuit lângă tulpină, înfofolit cu 3 saci de dormit, așteptând următorul răsărit și liniștea ce urma. Acum nu mai duc, stau ca boierul într-o mașină de teren, legănat toată noaptea de Crivățul care vrea parcă să ne pună la pământ, să ne facă surcele.

Mereu, înainte de a adormi, vin Zânele…, le aud… Au cuibul aici, chiar în inima mea! Și înțeleg, în sfârșit, ce-mi spunea bunicul, dragul de el – Zânele se nasc doar în inima Vitejilor! Vrei să le vezi? Fii curajos, copile și nu uita neamul din care te tragi! Zău!”

Mircea Bezergheanu: “Bunicule, sunt fericit!!!”

UPDATE: “De unde vin eu? Din copilăria mea. Vin din copilăria mea, ca dintr-un ținut”. Antoine de Saint-Exupéry.
Știu, știuuu!… Nu e vitejie să te duci cu o mașină pe un câmp, la un Copac. Adevărata vitejie este să afirmi că lumea asta este doar o fâșie a existenței, să le spui oamenilor de aici că mintea, gândul, pot modela materia, schimbând realitatea, iar sufletul este veșnic. Pentru asta erai internat la nebuni, nu cu mult timp în urmă. Cumva, viața asta mi-a îndeplinit toate dorințele. Iar dacă eu nu am mai avut liber arbitru…, n-a mai avut nimeni. Și am ales să vorbesc cu un Copac. Vedeți aici? Se apleacă să-mi răspundă! Patologic vorbind, verdictul e simplu, pentru că aud și răspunsurile.
Cuibul cu Zâne, exact în clipa în care se deschid Lumile, iar ție nu-ți mai pasă…
Lovit de Frontu Baric #InTufisuri.

MN: Alte albume Foto/Video extraordinare, realizate de Mircea Bezergheanu și publicate de Mangalia News, pot fi vizionate AICI.


Mangalia News, 31.01.2021.


Exit mobile version