Site icon Mangalia News

România poate produce Remdesivir, antibioticul care omoară COVID, dar statul nu vrea să o facă. Alexandru Rafila explică de ce

Una din armele omenirii în lupta cu COVID-19 este medicamentul Remdesivir. Folosit şi de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pentru a se vindeca după ce s-a infectat cu coronavirus, medicamentul poate fi produs şi în România. Alexandru Rafila, expertul ţării noastre la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a explicat la emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, moderată de Radu Tudor, că principalul oponent al acestui demers este, incredibil, chiar statul român.

În timp ce Ungaria a început deja să producă Remdesivir, România cumpără de pe piaţa externă medicamentul care omoară virusul COVID. Asta deşi există o companie la Iaşi care ar putea produce acest antibiotic extrem de important în lupta cu pandemia.

Alexandru Rafila a explicat la Antena 3 că el însuşi a făcut lobby pentru ca vaccinul să fie produs în România, dar ar fi întâmpinat ostilitate din partea reprezentanţilor statului.  

Știrea integrală, cu VIDEO, aici.


Exit mobile version