Site icon Mangalia News

Start-Up Nation aprobat de Parlament. Reguli: inovație, digitalizare, brevete

Camera Deputaților a aprobat, miercuri, 27 mai, legea de modificare a programului Start-Up Nation și se aduc numeroase schimbări față de anii precedenți. Dincolo de imposibilitatea vânzării integrale a companiei, criteriile de inovație sunt mai dure.

Pentru programul din 2020, scriu cei de la fonduri-structurale.ro, vor fi eligibile întreprinderile înființate cu maximum 3 ani înainte de data completării planului de afaceri. De asemenea, acestea trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate pentru ajutoarele de minimis.

De asemenea, spre deosebire de anii precedenți, când multe proiecte Start-Up Nation au fost vândute în integralitate, beneficiarii nu pot vinde mai mult de 49% din companie.

Vânzarea va putea fi făcută către business angels sau antreprenori care anterior nu au mai avut nicio societate, așadar reglementarea aceasta e foarte, foarte importantă.

De asemenea, la criterii de evaluare, inovația e importantă, chiar dacă are doar 10 puncte, pentru că trebuie să însemne parteneriate cu universității, institute de cercetare sau folosirea unui brevet de invenție deținut deja de unul dintre asociați.


Mangalia News, 30.05.2020. (sursa: start-up.ro).


Exit mobile version