Site icon Mangalia News

Școala ”Gala Galaction” Mangalia colectează cărți pentru copiii români din Roma

Proiectul CARTEA, O UȘĂ DESCHISĂ CĂTRE VIITOR, inițiat de doamna Doina Mustățea din Roma, are un nou partener: Școala Generală „Gala Galaction” din Mangalia. Iată comunicatul acesteia: 

„Școala Gimnazială și Asociația de părinți ”Gala Galaction’’ din Mangalia, în colaborare cu Ziarul Emigrantul din Italia, dorim să vă aducem în atenție proiectul: ”CARTEA, O UȘĂ DESCHISĂ CĂTRE VIITOR”.

Acesta are la bază activități de binefacere si voluntariat care prevad combaterea abandonului scolar in randul copiilor defavorizati din România.

Etapa donației, la care ne dorim să participe toți ”galactienii”, se desfășoară sub genericul ”DĂRUIEȘTE O CARTE’’. Este un schimb de cărți între copiii români din țară și cei din diaspora. Ziarul Emigrantul este colaborator și partener al proiectului.

Copiii români din Italia, în special cei din Roma, nu învață Limba română la școală, in schimb, sâmbăta și duminica se întâlnesc, la asociații sau parohii românești, iar cu ajutorul profesorilor de Limba română, tot voluntari, fac activități și studiază limba maternă. Dorința organizatorilor este să colecteze și să doneze cărți românești, de preferat din Literatura clasică, pentru a le da copiilor drept premii. 

Aveți pe acasă cărți de care vă puteți lipsi? Nu contează că sunt folosite, din contră, ar avea un efect benefic asupra copiilor, dacă primesc drept cadou cărți pe care le-au citit alți copii români, înaintea lor.

Dăruiți cel puțin o carte! 

Galactieni, săptămâna 27-31.05.2019, declarăm deschisă colectarea cărților!

Mulțumim pe această cale doamnei Maria Săvulescu, profesorilor, părinților și elevilor implicați în proiect. 


Mangalia News, 25.05.2019.


Exit mobile version