Site icon Mangalia News

Sexy-consilieră de la Sănătate, numită administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

Specialistă în lemn, Sexy-consilieră de la Sănătate, numită administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia.

Iolanda Babău.

Guvernanţii au mai reuşit o numire de senzaţie şi au pus o sexy-consilieră de la Ministerul Sănătăţii administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Juna din Beiuş a fost proptită în Guvern de mama ei, importantă şefă PSD din Oradea, în septembrie 2017. Beizadeaua are şi două afaceri, conduse tot de mama ei, ambele speciliazate în industria lemnului, ca producătoare de uşi şi ferestre. Competenţe mai mult decât suficiente pentru ca tânăra să ajungă la şefia Şantietului Naval 2 Mai SA, cel prin care statul român deţine 51% din compania mixtă olandeză-română Damen Shipyards Mangalia.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia a decis, în şedinţa de pe 28 martie 2019, numirea a trei noi administratori ai companiei. Este vorba despre Iolanda Anamaria Babău, Anda Nicoleta Oneţiu şi Florin Victor Dumitriu, numiţi cu un mandat de două luni, începând cu data de 2 aprilie 2019. Anda Nicoleta Oneţiu este geograf, lector universitar doctor la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, în timp ce Florin Victor Dumitriu este economist, expert guvernamental încă din 1991, fost secretar de stat la Turism, şef al Departamentului pentru Investiţii Străine din Guvern, secretar de stat la AVAS, dar şi consilier personal al fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Consilieră peste tot

Mult mai pitorească este figura Iolandei Anamaria Babău, o tânără cu domiciliul în Beiuş, unde a luat BAC-ul în 2011. În august 2017, a fost numită consilier personal al ministrului Sănătăţii de atunci, Florian Bodog, coleg de partid în Bihor cu mama ei, Stela Babău, consilier judeţean, preşedinta Organizaţiei de Femei şi vicepreşedinte al PSD Bihor. În perioada martie- august 2018, Iolanda Anamaria Babău a fost consiliera secretarului de stat Oana Pintilei, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din februarie 2019 este consilier în Ministerul Economiei. În paralel, Iolanda a rămas consiliera senatorului Florian Bodog, dar este şi directoarea de cabinet a secretarei de stat Mihaela Voicilă, din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, precum şi consiliera personală a actualului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Afaceri cu lemn

Iolanda a fost recomandată pentru administrarea şantierului din Mangalia, o companie de importantă strategică pentru statul român, şi de afacerile personale. Tânăra care lua în 2016 un master la ASE cu teza „Diplomaţia strategică. Studiu de caz Egipt” este asociat unic la Dorafort General Group SRL din Beiuş, producător şi distribuitor de uşi, parchet şi ferestre de lemn, precum şi la Fortilemn Concept SRL, o firmă înfiinţată în 2018, specializată tot în prelucrarea lemnului. Iolanda Anamaria Babău raporta în februarie 2019 un Chevrolet primit cadou şi venituri de circa 58.000 lei, încasate din cinci surse, toate bugetate de stat: Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, cabinetul senatorial al lui Florian Bodog şi Secretariatul General al Guvernului.

R.C., replicaonline, Luni, 1 aprilie 2019.


Exit mobile version