Site icon Mangalia News

Dezbatere despre România în Parlamentul European [VIDEO]

Dezbatere despre România în Parlamentul European. Timmermans: Nu este prea târziu să îndreptați legile. Viorica Dăncilă: Este legitim să ne întrebăm în ce fel i-a apărat MCV pe români în încălcarea drepturilor lor.

În Parlamentul European au avut loc, miercuri, dezbaterile privind situaţia României. Premierul român, Viorica Dăncilă a prezentat poziţia Guvernului de la Bucureşti. TVR1 a transmis în direct dezbaterea.

“Nu am venit să dau socoteală”. Așa și-a început premierul Viorica Dăncilă discursul la Strasbourg în fața Parlamentului European care are o dezbatere pe tema statului de drept din România. Prim ministrul român a vorbit despre protocoalele secrete, șantaj și a precizat că Mecanismul de monitorizare și verificare al Comisiei Europene (MCV) pentru România a dat greș.


Prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans și mai mulți europarlamentari, și-au exprimat însă îngrijorarea că reformele în justiție încetinesc lupta anticorupție în România. Oficialul european cere României să lămurească şi problema protocoalelor dintre Servicii şi Parchet.

Răspunsul prim ministrului român, Viorica Dăncilă:


Articolul integral și înregistrările VIDEO, aici: stiri.tvr.ro/dezbatere-despre-romania-in-parlamentul-european, 03.10.2018.


Exit mobile version