Site icon Mangalia News

„Cuvinte din lumină”. Premiul I vine la Mangalia!

premiulivinelamangalia1

     În perioada 26-28 august 2016, la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” Caraiman din Bușteni, s-a desfășurat a doua ediție a colocviului de literatură creștină „Ridicat-am ochii mei la munți”, organizat de Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.
     La eveniment au participat mai mulți scriitori și critici literari din toată țara. În cadrul lucrărilor a avut loc și premierea concursului literar „Cuvinte din lumină”, organizat de aceeași instituție de presă a Bisericii.
     Concursul a avut două secțiuni: Poezie – volum în manuscris și Eseu, proză scurtă, poezie pentru liceeni.

     La secțiunea I, Poezie – volum în manuscris, juriul a decis ca premiul I să fie acordat părintelui Nicușor Stroe din Mangalia.
     Calde felicitări, părinte Nicușor Stroe!

     (N.red. Părintele Nicușor Stroe este preot în Parohia “Nașterea Maicii Domnului” și oficiază slujbe la biserica de lângă Grădinița Nr. 7 din Mangalia.

     Născut noapte de iarnă, marți, 22.02.1972,  în Medgidia, părintele scrie versuri încă din gimnaziu și a publicat in “Cuvantul Ortodox” și apoi pe site-ul www.CrestinOrtodox.ro.

     A fost invitat si la  NeptunTV, unde a recitat din versurile domniei sale. Are peste 40 de creații literare proprii ce urmează a fi publicate în curând într-o culegere de poezii).


Mangalia News, Miercuri, 31 august 2016.


Exit mobile version