Site icon Mangalia News

Ce spun consilierii locali despre blocarea proiectelor europene din Mangalia

Dragoș Bociog, consilier PSD:

Cum a reusit sa minta Primarul Mangaliei cetatenii acestui oras

Avand calitatea de consilier local si fiind acuzat de catre Primarul Municipiului Mangalia de blocarea celor trei proiecte europene, ma simt nevoit sa raspund la prostia, incompetenta si dezinformarea de care da dovada actuala administratie locala.
La momentul initierii celor 3 proiecte europene in cauza, Consiliul Local Mangalia a aprobat derularea acestor proiecte in urmatoarele conditii:
– Infiintare parc Evergreen: valoare proiect: 17.064.496,00 lei in conditiile de finantare: 57% bugetul local si 43% finantare prin fonduri europene cu posibilitatea reducerii contributiei de la bugetul local la 2%;
– Aleea Teilor: valoare proiect: 17.401.647,00 lei in conditiile de finantare: 2% bugetul local si 98% finantare prin fonduri europene;
– Callatis istorie la malul marii: valoare proiect: 10.966.711,00 lei in conditiile de finantare: 2% bugetul local si 98% finantare prin fonduri europene;
In aceste conditii contributia de la bugetul local ar fi fost 908.657,00 lei.
Datorita incompetentei echipei Primarului, proiectele nu vor fi finalizate la data de 31.12.2015 cu finantare europeana si ele vor trebui continuate cu finantare de la bugetul local. Astfel, contributia de la bugetul local va fi majorata de la 2% la aproximativ 60% adica 27.259.712,00. De unde platim domnule Primar acesti bani pentru ca bugetul local nu suporta o astfel de cheltuiala? Din creditul de 9 milioane de euro pe care doriti sa-l contractati si sa indatorati acest oras?
Spuneti cetatenilor ca situatia la care s-a ajuns sa nu finalizati aceste proiecte europene pana la data de 31.12.2015 se datoreaza exclusiv echipei dumneavoastra.
Unde sunt stimabile raportarile departamentelor fonduri europene, financiar si achizitii publice din cadrul Primariei cu privire la stadiul executiei lucrarilor si la stadiul executiei bugetare? Ni le-ati prezentat si nu am vrut noi sa luam act de prezenta lor? Nu domnule Primar, nu ati vrut sa le prezentati niciodata, iar acum ne spuneti ca noi va blocam proiectele ca nu dorim sa transformam cheltuielile din fonduri europene in cheltuieli ale bugetului local.
La data de 24.08.2015 aveam un buget URIAS estimat la 191.561.256,00 in conditiile in care cel mai optimist buget al Primariei Mangalia nu a atins pragul de 90.000.000,00 in niciun an.
De ce domnule Primar nu luati bani din acest buget irealist pe care vi l-ati asumat? De ce la momentul cand va atentionam ca o sa ajungeti in situatia de astazi (SA NU AVETI BANI IN BUGET) radeati si imi spuneati ca eu sunt cel care nu stie despre ce este vorba. Demonstrati-mi acum contrariul si luati bani din bugetul estimat de dumneavoastra si nu mai veniti sa solicitati CREDITE, nu va mai plangeti ca blocam orasul, nu va mai plangeti ca nu aveti bani, pentru ca aveti bani in buget, dar FICTIV domnule Primar, iar banii pe care i-am avut i-ati cheltuit pe lucrari inutile la spatiile verzi, pe contracte uriase cu avocatii, pe lucrari ca sensul giratoriu, etc.
Spuneti-le ca dumneavoastra sunteti cel care gestionati prost banul public, pentru ca noi consilierii v-am votat aceste proiecte sa le duceti la indeplinire, dar in conditiile unei finantari europene, pentru ca altfel nu ne permitem, altfel indatoram acest oras.
In momentul in care orasul va fi indatorat, solutia achitarii creditului de 9 milioane euro este una singura: majorarea taxelor si impozitelor pentru cetatenii acestui oras.
De ce mintiti cetatenii orasului ca am fost impotriva primirii de fonduri guvernamentale pentru caldura? Nu ati avut NICIODATA posibilitatea de a primi bani de la Guvern.
   NOI AM BLOCAT INDATORAREA ACESTUI ORAS CU 9 MILIOANE EURO STIMATE DOMN PRIMAR, NU PROIECTELE CE TREBUIAU FINALIZATE PANA LA 31.12.2015, pentru ca ele au fost votate si trebuiau finalizate. Dumneavoastra le-ati blocat ca sa puteti cheltui banii bugetului local.
Acesta este adevarul si nu atitudinea dumneavoastra miseleasca de a acuza ca noi consilierii PSD nu am votat continuarea lucrarilor. Lucrarile trebuiau terminate la 31.12.2015 si nu aveau nevoie de aprobare pentru a fi finalizate.
ATI UITAT SA SPUNETI CA NICI CONSILIERII DUMNEAVOASTRA DIN PNL MANGALIA NU V-AU VOTAT ACESTE PROIECTE ABERANTE.

Sursa: AICI. 14.12.2015.



Exit mobile version