Site icon Mangalia News

‘Folk-lor’, la Mangalia. Călătorie muzicală prin zone folclorice FOTO

09-folk-lor-mangalia

‘Folk-lor’-ul a adus, sâmbătă seara, în portul turistic Mangalia peste 5.000 de oameni, care au călătorit imaginar, pe undele muzicii și cu ajutorul vocilor interpreților în diferite zone folclorice ale țării.

Periplul a început cu Banatul, că doară ”Banatu-i fruncea!”, iar Valeria Arnăutu – personalitate complexă a folclorului și jurnalisticii românești – nu s-a dezmințit.

Au urmat Muntenia, cu glasul Corinei Dragomir și Moldova Mariei Șalaru. După ce am bătut bine asfaltul cu ”bătuta” moldovenească, iată-ne din nou prin Muntenia, unde ne-a cântat frumos buzoianul Nicolae Datcu. Iară spre noapte Maria Ghinea ne-a arătat cum freamătă pădurea în zona Vâlcei. Ansamblul ”Dorulețul” cu cei peste 50 de copii și părinți inimoși au susținut partea de mișcare a spectacolului înregistrat de Etno TV și îi apreciem în mod deosebit pentru ritm, culoare, veselie și…rezistență. Nu este ușor să dansezi timp de peste trei ore.

Prezentatoarea Alina a făcut cunoștință cu nume mari ale folclorului românesc și a avut emoții, dar și-a revenit după ce a dansat și ea alături de publicul foarte numeros din fața scenei.

Seara a avut ca sponsor principal Selgros, care a oferit publicului numeroase surprize.

Petrecerea continuă și azi cu Laura Haidău, Liliana și Violeta Geamăna, Ionuț și Măriuca Sidău, Ilie Roșu, Aneta Stan, Cătălina Alexa, Sirim Narenji și Marius Brutaru.

FOTO:

Fanomania, 27.07.2014.

Exit mobile version