Site icon Mangalia News

Zece ani de dominaţie românească. Profesorul Ion Băraru, părintele „galacticilor“ NASA

Profesorul de fizică Ion Băraru îi pregăteşte de 10 ani pe elevii care au cucerit trofeele concursurilor NASA. Ajuns la „amurgul“ carierei sale didactice, dascălul este ca un adevărat tată pentru sutele de copii pe care i-a antrenat în ultimii ani pentru competiţii de anvergură mondială.

Elevii din România au cucerit anul acesta 34 de premii la concursurile NASA, în timp ce echipele din Statele Unite ale Americii – doar 7 premii. „I-am bătut cu un scor, ca la rugby“, râde profesorul de fizică Ion Băraru, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, coordonatorul lotului NASA şi fondator al Centrului de Excelenţă din Constanţa.

În ultimii 10 ani, profesorul Băraru a pregătit 539 de elevi constănţeni pentru concursurile NASA, de unde s-au întors, în această perioadă, cu un total de 62 de premii. Povestea a început în anii ’90, când un inspector şcolar de fizică din Constanţa bătea judeţul ca să încurajeze proiectele copiilor talentaţi şi ale profesorilor cu har. În anii 2000, punea bazele propriului proiect care avea să schimbe percepţia unei lumi întregi. Era profesorul Ion Băraru.

Primele „colonii de extratereşti“…

Citeste mai mult: adev.ro/n5diz1

Exit mobile version