Sfinţii Constantin şi Elena: Ziua în care nu trebuie să te cerţi cu nimeni. Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii

0
1220

SFINŢII CONSTANTIN ŞI ELENA. Pe 21 Mai, creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Peste 1,7 milioane de români își aniversează duminică onomastica. Femeile, pentru a alunga duhurile rele și necurate, tămâie și stropesc cu aghiasmă. Pentru ca voia bună să se adune în familie, se zice că trebuie să aducem în casă măcar trei fire de bujori îmbobociţi. 

SFINŢII CONSTANTIN ŞI ELENA. Sfintii Constantin si Elena, “cei intocmai cu Apostolii”, sunt pomeniti in Biserica Ortodoxa pe 21 mai. Sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena este strans legata de taina si puterea Sfintei Cruci – semnul central al religiei crestine. Sfantului Constantin i s-a aratat pe cerul amiezii semnul Crucii spre biruinta (In hoc signo vinces – “Intru acest semn vei invinge”), in pragul infruntarii cu paganul Maxentiu, iar Sfinta Elena, mama sa, a descoperit la Ierusalim Crucea pe care Mantuitorul a fost rastignit. Sfanta Imparateasa Elena a trecut la Domnul la anul 327, putin dupa intoarcerea de la Ierusalim, iar Sfantul Imparat Constantin in 337, dupa 31 de ani de domnie.

Citeste mai mult pe RTV.NET

MN: Dragi prieteni binecuvântați cu numele Sfinților Împărați Constantin și Elena, să aveți bucurii, sănătate, o viață plină de fericire, în care să se întâmple numai lucruri minunate! La mulți ani!piese-auto-mangalia.roLeave a Reply