Mai multe familii, evacuate cu executorul judecătoresc din zona Barăci: „Îmi dau foc!”

0
322

Fără forme legale în Mangalia şi cu datorii de zeci de mii de lei.

baraci-24nov2016

Acţiune de amploare în Mangalia! Un număr de 10 familii au fose evacuate joi, 24 noiembrie, cu executorul judecătoresc, pentru că locuiau fără forme legale sau au acumulat datorii între 10.000 şi 40.000 de lei la utilităţi. O parte din persoanele vizate desfăşurau activităţi ilegale. Evident că evacuarea a fost una tensionată cu ţipete şi vaiete, una din familiile vizate de ordinul judecătoresc ameninţând că îşi lasă cei 9 copii în faţa primăriei şi îşi dă foc!

Executorii judecătoreşti au pus în aplicare deciziile de evacuare pentru 10 familii de pe raza municipiului Mangalia. Reprezentanţii Primăriei din municipiul Mangalia au declarat, pentru „Replica” de Constanţa, că 8 familii din cele 10 locuiesc la barăcile respective, o parte cu forme legale, iar alte 2 familii locuiesc pe raza municipiului.

Motivul pentru care aceştia şi-au pierdut locuinţele este pentru că o parte nu locuiau cu forme legale, iar restul au acumulat datorii cuprinse între 10.000 şi 40.000 de lei la utilităţi, aducând astfel un prejudiciu pentru Primăria Mangalia. Mai mult, printre aceştia se numără şi persoane care erau cunoscute pentru săvârşirea de fapte ilegale, precum furt, spargere de maşini etc.

Familiile evacuate nu au făcut scandal, ci chiar au înţeles motivul evacuării. Mai mult, nu este vorba despre demolarea acelor barăci, deoarece, pe lângă persoanele care locuiesc ilegal, se află şi familii care au acte şi îşi achită utilităţile către administraţia locală. Familiile evacuate aveau datorii din perioada 2007/2008 la întreţinere şi chirie, iar în total valoarea însumată este de 165.175 lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„ Este vorba de 10 familii, dintre care 8 din zona barăci şi 2 din alte părţi ale oraşului, care ocupau ilegal locuinţele respective şi acumulaseră datorii, de-a lungul timpului, la utilităţi, deci la bugetul local între 10-40.000 de lei debite. Reprezentanţii primăriei, în mod constant, s-au dus la ei şi le-au spus să-şi plătească utilităţile. Mulţi nu au plătit, iar o parte sunt acolo pentru a fura. Primăria s-a adresat instanţei, iar la sfârşitul judecăţii instanţa trimite un executor judecătoresc pentru a evacua persoanele care locuiesc ilegal într-un imobil al Primăriei. S-a mai întâmplat până acum. Primăria a trimis acolo pe cineva de la serviciul social pentru a-i ajuta cumva pe cei pe care îi poate ajuta. Este greu pentru a fi mutaţi undeva pentru că nu au forme legale şi nici nu au plătit utilităţile pentru a putea fi luaţi de bună credinţă. Iar o parte au diverse dosare la Poliţie pentru ilegalităţi”, au declarat reprezentanţii Primăriei Mangalia.

Mai mult, în replicaonline.ro, 25.11.2016.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply