Migrează sau nu primarii constănţeni? Reacţia edilului de la Hârşova e criminală!

0
357

Reacţii la “Ordonanţa lui Dragnea”…

tudor nadrag harsova

Tămbălăul pe marginea ordonanţei lui Dragnea, prin care primarii preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia, continuă la Constanţa prin reacţiile aleşilor.

Cum era de aşteptat, reacţiile sunt împărţite. Unii văd partea bună a iniţiativei, alţii acuză schimbări de reguli în timpul jocului, iar alţii pur şi simplu dau de pământ cu toate partidele.

De exemplu, primarul liberal de la Techirghiol, Adrian Stan, se arată convins de absenţa efectelor pe care ordonanţa în cauză le-ar putea produce. Nu cred că era oportună şi mi se pare o încălcare a ceea ce înseamnă politică şi a felului în care eram obişnuiţi să jucăm, pentru că nu întrerupi sau iei pauză în 45 de zile de la o lege. Dar, nu mulţi sunt cei care vor trece dintr-o parte în alta şi lucrurile se vor termina nu aşa cum a vrut legiuitorul, a precizat Stan, pentru Replica de Constanţa, care a mai adăugat faptul că nu se aşteaptă la schimbări spectaculoase în cadrul consiliului local Techirghiol şi, de asemenea, este absolut exclusă ideea ca el să migreze la alt partid.

Surprize în teritoriu: de la PC… la PNL!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De partea cealaltă, primarul social-democrat de la Hârşova, Tudor Nădrag, oferă afirmaţii interesante, folosindu-se de exemplul de la Cluj. De asemenea, edilul a invocat aceleaşi declaraţii ale puterii, referitoare la fosta USL.

Părerea mea este că reprezintă frecţie cu Diana la piciorul scaunului. Cine vrea să treacă, trece, ca primar nici nu se pune problema şi, iată, cel mai bun exemplu este primarul Clujului (Emil Boc – n.r.), care este primar PDL şi a declarat că o susţine pe candidata PMP (Elena Udrea – n.r.), da? Şi nu-i face nimeni nimic. Nici nu poate. Dacă îl dă afară, îl eliberează, îl dezleagă, să spunem aşa. În rest, cel mai probabil, toată manevra se face pentru migraţia consilierilor, nu a primarilor. Cu atât mai mult, s-a văzut că, după destrămarea USL, liberalii aliindu-se cu ceilalţi de dreapta au detronat o serie întreagă de viceprimari şi de vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, din ţară. Părerea mea este că cine vrea să treacă trece, a precizat edilul de la Hârşova, care se aşteaptă la mici schimbări în cadrul consiliului local.

Am înţeles că vor unii să se mute dintr-o parte în alta. De la liberali sau de la PC, care, oricum, deşi erau aliaţii noştri, votau totdeauna împotrivă. Vor să treacă la PNL. Să meargă sănătoşi, a afirmat Nădrag, pentru Replica.

     De asemenea, primarul este ferm pe poziţie şi nu va abandona partidul care l-a sprijinit la alegeri. Nu. Nici nu se pune problema. Vreau să vă spun că, dacă nu mă sprijinea PSD aici, eram mort. Şi nu eu, mort, dacă nu mă sprijinea eram de mult plecat acasă, că n-am venit la primărie să fac vechime. Ca orice primar, am venit să fac ceva pentru comunitate. În general, primarii se duc către partidele care îi sprijină să realizeze ceva în comunităţile lor, a concluzioat Nădrag, care înainte de a fi membru PSD a fost şi membru PDL. La Constanţa, avem şi altfel şi de poziţii.

Valentin Vrabie, primarul independent al localităţii Peştera, îşi continuă politica de demolare a… politicii. Prin intermediul unei scrisori deschise, Vrabie a dat de pământ cu toate partidele şi a făcut un apel la raliere a tuturor celor care vor binele acestei ţări. Ne-am obişnuit timp îndelungat să fim doar nişte vehicule politice pentru aceste caracatiţe numite partide şi să asistăm cu mâinile în sân la nişte scenarii aberante, legiferate peste noapte prin tot felul de ordonanţe care au drept miză doar voturile cetăţenilor creduli şi uşor de manipulat. Din păcate, această clasă politică, la construcţia căreia şi noi am contribuit, nu este decât un mare cartel mafiot care aşază piesele de puzzle, adică pe noi cetăţenii, aşa cum interesul le-o cere…

Mai mult, în replicaonline.ro, Miercuri, 3 septembrie 2014.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply