Festivalul Tinereții, desfășurat în Portul Turistic Mangalia, după primele trei zile – FOTO

0
721

Galeria Foto prezintă Festivalul Tinereții, desfășurat în Portul Turistic Mangalia, după primele trei zile. 

Festivalul tineretii Ans folcloric

Festivalul Tineretii aflat la editia a X-a a inceput saptamana aceasta, pe 11 august, cu un recital a capella Iancu Mataranghe & Topa Vasile, reprezentanti ai comunitatii aromanilor din Romania si a continuat cu o serie de piese de muzica usoara interpretate de Cristina Olteanu, Daiana Ivascu, Colniceanu Claudia, Iulian Pavel, Despa Ana Maria. Micuta Petrosel Ruxandra a cantat muzica populara si a imbracat un costum traditional vechi de 150 ani. Seara s-a incheiat cu George Forcos, care a invitat lumea sa joace.

Concurenta muz usoara

Prima seara de concurs a adunat categoriile 6-9 ani si 10-14 ani de la sectiunea muzica usoara. Concurentii de la categoria 6-9 ani au fost: Mazilu Andreea, Stoica Eduard, Rusu Nicoleta, Popa Larisa, Negrea Theodor, Badea Alexandra, Petrosel Ruxandra. Concurentii de la categoria 10-14 ani au fost: Voicu Miruna, Filipoiu Loredana, Ghita Antonia, Somoiag Andreea, Vaduva Elena, Rotaru Alexandru, Mocanu Giulia, Dobronauteanu Ileana, Dascalu Elena, Grosaru Maria, Arsintioaia Anda si Motoi Andrada.

IMG_7824

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ansamblul ‘Rapsozii Ivestiului’ au fost cei care au incantat publicul timp de jumate de ora cu cantece si jocuri populare.

A doua seara de concurs a apartinut celor mai mari,categoria 15-25 ani. Concurenti au fost: Popa Bianca, Enache Andreea, Mares Alexandra, Colniceanu Claudia, Petricean Andreea, Tache Diana, Ologu Bianca, Tataru Lidia, Ulmeteanu Iolanda, Apostol Gabriela si Alina Dragomir. In recital s-au aflat micutul Eduard Stoica, formatia July Band, alaturi de Corul comunitatii Rusilor Lipoveni din Romnia, Iolanda Ulmetean, Petricean Andreea, Apostol Gabriela si Bernice Chitiul care a venit special din Marea Britanie, pentru acest festival.

Novosiolchi

Juriul este format din nume cunoscute de compozitori si profesori in domeniu : Traian Broasca – presedinte juriu muzica usoara, Ghioroiu Marin, Jolt Kerestely, Viorel Covaci,  Viorel Gavrila, Rodica Anghelescu – presedinte juriu folclor si Stoica Viorel – director festival.

Concursul are gala de muzica usoara azi, 14 august, cand se vor premia cei mai buni trei candidati, din fiecare categorie. De asemenea, azi incepe si concursul la sectiunea folclor cu cei din categoria 6-9 ani si 10-14 ani.

Festivalul Tinereţii este organizat de Asociaţia Culturală Daria’S şi Manifest Events, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia şi Fan®Omania Holding și face parte din proiectul ”Nopți Albe la Marea Neagră”. Parteneri media ai festivalului sunt Favorit TV şi Kanal D.

Festivalul internaţional ce are loc la malul mării este un eveniment de referinţă pe harta festivalurilor de muzică usoară şi folclor, având ca scop descoperirea  tinerelor talente în muzică şi dans si promovarea culturii şi a relaţiilor interetnice, cât şi oferirea a şapte seri de spectacol.

Pentru detalii:

www.festivalultineretii.ro

[email protected]

https://www.facebook.com/pages/Fanomania/617299718315271?ref=hl


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply