Cristian Radu, primarul Mangaliei: Noi nu suntem într-o competiţie cu Mamaia

0
373

Reprezentanţii ANAT, vizită în sudul litoralului.

 

Asociaţia Litoral – Delta Dunării a organizat, în sudul litoralului românesc al Mării Negre, o acţiune de promovare, sub deviza “Litoralul verde. Infotrip ANAT”, eveniment la care au participat agenţii de turism, reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi agenţi economici implicaţi în turismul din zonă. Astfel, delegaţia a vizitat mai multe unităţi hoteliere din sudul litoralului, începând cu hotelul Cocor, din Olimp, hotel Decebal, din Saturn şi continuând cu complexul Cleopatra, din aceeaşi staţiune. Aici, a fost prezent şi primarul Mangaliei, Cristian Radu, care a purtat o serie de discuţii cu reprezentanţii ANAT din teritoriu. Din partea ANAT a fost prezent vineri, Ciprian Popescu, vicepreşedintele ANAT. Acesta din urmă a rămas plăcut impresionat de felul în care se prezintă partea de sud a litoralului şi consideră că s-a creat o adevărată competiţie între aceste staţiuni şi Mamaia.

Mediul privat îşi spune cuvântul, pe de o parte, şi gospodărirea autorităţilor locale, pe de altă parte. Sudul litoralului este mai luminos, mai frumos, mai curat, mai ngrijit în ansamblu, spaţiile publice, diversitatea tipurilor de agrementare care sunt la dispoziţia clientului. Competiţia a născut progrese, este de părere Ciprian Popescu, vicepreşedinte ANAT.

Sunt o sumedie de lucruri care s-au schimbat pe litoral şi pot să stârnească interesul potenţialului client de a reveni, iar misiunea noastră este de a-i lămuri şi pe cei care n-au fost sau n-au mai fost de mult timp că, într-adevăr, pe litoral, se întâmplă lucruri care contează şi este interesantă competiţia lansată de Mamaia, versus sudul litoralului, care a dat naştere la o dinamică care, în ansamblu, ne impresionează, a mai completat Popescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Referitor la numărul străinilor care ajung pe litoralul românesc, acesta a precizat că incomingul ar putea să fie mult mai mare, dacă ar exista promovare în mediul online. Cine sunt cei care ajung aici; aventurieri, cei care doresc să vadă, să descopere, petrecăreţi, în Mamaia. Pentru asta este nevoie de o prezenţă foarte puternică a unităţilor hoteliere în mediile online. Sunt platformele de rezervări hoteliere unde se poate face o promovare eficientă. Unităţile trebuie să fie active în mediul online. Clientul trebuie să fie găsit de agenţiile de turism, de operatori, nu racolezi clientul aşteptând să aibă efect clipul meu de prezentare pe BBC, a mai spus Ciprian Popescu.

La rândul său, primarul Cristian Radu este de părere că mai sunt multe lucruri de făcut în staţiunile din sud, numai că este nevoie de sprijinul autorităţilor centrale. Este nevoie de o gândire unitară pentru că aceste staţiuni sunt de interes naţional. Dacă, plajele sunt la un anumit minister, Herghelia la un alt minister iar administraţia locală nu poate interveni, atunci avem probleme, pentru că această gândire nu trebuie să existe numai la Bucureşti sau la Mangalia, ci trebuie să ne întâlnim periodic, să discutăm o strategie pe termen lung, nu numai pe termen scurt, a spus Cristian Radu

În ce context ar avea nevoie administraţia locală din Mangalia de sprijinul autorităţilor centrale?

Turistul vine la mare pentru plajă, pentru mare şi, dacă mă întrebaţi pe mine, nu a fost o gândire corespunzătoare referitor la administrarea plajelor. Putem îndrepta puţin lucrurile. De asemenea, în Olimp, RAPPS-ul are un parc de 7000 mp, ne-am fi dorit să-l preluăm ca parc. Gândirea a fost alta, se doreşte scoaterea la vânzare a acestui teren, să vedem ce mai putem face. În staţiuni avem oficii poştale, Gara din Mangalia, halta Neptun, aţi văzut în ce hal arată! Bani de dat cu var pe pomi s-au găsit. Sunt locuri unde trebuie intervenit, a explicat primarul.

Cristian Radu a anunţat, de asemenea, că staţiunile pe care le are în administrare au şi părţi bune, iar turiştii care vor ajunge aici în acest sezon, nu se vor plictisi. Noi nu suntem într-o competiţie cu Mamaia. Cei care aleg staţiunile, le aleg pentru anumite activităţi, dar zona aceasta are mai multă verdeaţă, evenimente care se întâmplă, cum ar fi Liberty Parade, Festivalul Callatis, într-un an sau doi vor vedea o faleză unică în Europa de 9 km în care se pot plimba cu bicicleta, role. Sunt o serie de activităţi pe care le pot face turiştii, a conchis şeful administraţiei locale din Mangalia.

Mirela Sorina PASCAL, replicaonline.ro, 28.06.2014.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply