DMHI a livrat prima navă specializată în transportul autovehiculelor rutiere

1
566

Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A. (DMHI) a livrat la data de 30 aprilie 2014 prima nava specializata in transportul autovehiculelor rutiere – Pure Car Truck Carrier (PCTC) cu capacitatea de 6500 de unitati, numita ‘HÖEGH JACKSONVILLE’. Armatorul navei este compania Ocean Yield din Norvegia, iar navlositorul este unul dintre liderii globali in transportul maritim de automobile, societatea norvegiana HÖEGH AUTOLINERS.

Contractul semnat in septembrie 2012pentru constructia a doua proiecte PCTC a reprezentat un pas important pentru Daewoo Mangalia, care se afirmase pana in acel moment drept o companie specializata in constructia de vrachiere si port-containere. DMHI si-a adaptat strategia de marketing la evolutiile curente ale pietei mondiale de constructii de nave noi, beneficind de sprijinul ‘Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering’ din Coreea, actionarul majoritar al DMHI.

Nava livrata, care este cea mai mare din categoria ei construita vreodata in bazinul Marii Negre si al Mării Mediterane, are următoarele caracteristici: o lungime totală de aproximativ 199.90 metri, lătimea de 32.26 metri, pescajul de 10.00 metri, viteza maximă de peste 16 noduri si este propulsata de un motor principal sub licenta MAN B & W , de 8330 kW. A fost construita sub supravegherea societatii de clasificare Det Norske Veritas (DNV) si inregistrat sub pavilion Norvegia.

Instalarea la bordul navei a unor echipamente specifice transportului maritim de autovehicule a fost finalizata cu succes, reprezentand o mare provocare pentru angajatii DMHI, datorita cerintelor tehnice de cel mai inalt nivel: tehnici de sudura si detensionare de mare finete si lucrari de armare in clase de precizie ridicate.

Nava a fost livrata la data stabilita in contract, la doar 12 luni de la inceperea procesului productiv, iar perioada dintre semnarea contractului si livrarea navei poate fi considerata un record pentru industria navala, doar 19 luni care includ si timpul necesar proiectarii. Aceasta performanta unica nu constituie o surpriză, deoarece compania DMHI, de la începuturile sale, a dovedit ca are un potential important în industria constructiilor navale datorita locatiei geostrategice, facilitatilor tehnologice din dotare, know-how al grupului Daewoo si nu in ultimul rind resurse umane competente si dedicate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Având în vedere situatia dificila a pietei, mai ales pentru santierele navale europene, noua livrare vine ca o reconfirmare a capabilitatii si capacitatii DMHI de a face fata oricarei provocari si de a deveni unul din cele mai competitive santiere navale pe plan global.

Colaborarea fructoasa dintre DMHI si compania HÖEGH AUTOLINERS a fost intarita si prin decizia companiei norvegiene de a premia nu mai putin de 27 de reprezentati ai DMHI, dintre cei care si-au adus contributia determinant la realizarea acestui proiect important. Mai mult decat atat, compania ‘HÖEGH AUTOLINERS’ s-a angajat in sprijinirea comunitatii locale prin sustinerea materiala lunara a Centrului Maternal din Mangalia, incepand cu Septembrie 2013.

DMHI isi exprima deosebita apreciere si respectul pentru angajamentul tuturor salariatilor, colegi si colaboratori, care au făcut tot posibilul pentru livrarea cu succes a primului PCTC construit în santierul nostru.

Conducerea Executiva a DMHI, 05.05.2014.

Comunicat de presă Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A.


piese-auto-mangalia.ro1 COMENTARIU

Leave a Reply