„Dragă părinte,
Copilul este făuritor de provocări și, în același timp, un tablou în continuă evoluție a iubirii și dedicării tale. Educația pe care i-o oferi este mai mult decât cunoașterea de sine; este o investiție în viitorul lui. În evoluția lui nu există o cale universal valabilă pentru educare, ci doar un drum personalizat pentru fiecare familie și copil în parte. Fiecare micuț este unic, iar drumul spre maturitate, plin de surprize.
Copilul va înainta spre inteligență și chiar spre genialitate doar printr-o îmbrățișare puternică cu încrederea fie venită din jurul lui, fie întărită de către sine.
Am scris cartea „Potențialul extraordinar al copilului tău” pentru orice părinte care vrea să își sprijine copilul să crească curios, creativ și echilibrat.
Află cum să construiești o fundație solidă pentru viitorul celui mic – una care va deschide uși către un potențial nemărginit. Genialitatea începe de acasă, iar în mâinile noastre de părinți stă cheia descoperirii lumii, dincolo de limitele manualelor.
Hai să o descoperi aici: bkz.ro/Potentialul-extraordinar-al-copilului-tau
Fiecare copil are în el capacitatea de a deveni extraordinar – stă în puterea ta să deblochezi geniul din el.
Potențialul extraordinar al copilului tău este un ghid esențial pentru orice părinte care vrea să își sprijine copilul să crească curios, creativ și echilibrat. Află cum să construiești o fundație solidă pentru viitorul celui mic – una care va deschide uși către un potențial nemărginit. Genialitatea începe de acasă”. (Florian Colceag).
Rezumat „Potențialul extraordinar al copilului tău” – Prof. dr. Florian Colceag
Cum te asiguri că faci tot ce îți stă în putință pentru ca talentele copilului tău să înflorească? Te-ai întrebat vreodată dacă îi oferi cu adevărat toate șansele de a-și atinge potențialul?
Lumea de astăzi este construită mai degrabă pentru a-i frânge aripile, iar sistemul educațional îi restrânge posibilitățile de a-și dezvolta creativitatea și abilitățile unice înnăscute. Prof. dr. Florian Colceag, expert în educația copiilor supradotați, îți oferă în această carte informații esențiale și soluții practice pentru a sparge barierele impuse de normele rigide ale unei societăți care îi impune uniformitate și conformism.
În această carte vei descoperi:
Cum să cultivi genialitatea copilului tău într-un mediu natural, stimulant, departe de influențele negative ale societății moderne.
Rolul esențial al părinților în dezvoltarea unei personalități echilibrate și creative, și cum să fii un ghid emoțional și intelectual pentru copilul tău.
Importanța unei educații holistice, care împletește cunoașterea cu libertatea, perseverența și empatia.
„Atunci când fetița mea era în clasa a IV-a, dânsul a selectat-o pentru o bursă la Școala lui de Genii. Simplu: Tu ești un geniu! și, din clipa aceeaa, fetița așa a fost! Eu ca mamă nici nu visam că peste doar 10 ani, copila va lua cu nota 10 licența în informatică la Sorbona. Ea singură. Cu bursă. Prin propria forță.” – Iulia Brezeanu.
„Felicitări ! Ați dedicat o viață de om și amanetat pe cele viitoare în dezvoltarea potențialului uman!” – Marian S.
„Este o carte care ne propune concret cum putem să luăm parte la miracolul evoluției copiilor. Propune jocuri și modalități de susținere ale copiilor. Este de folos părinților care văd în copiii lor „normalul” fără să fie obsedați de genialitate.” – Marina Iliescu.
„Recomand cu încredere….fie că avem sau nu copii, în primul rând cartea ne învață modul în care putem atinge maturitatea intelectuală alături de cei mici sau raportându-ne la ei! Fiecare om are încă un suflet de copil sau cel puțin așa îmi place să cred!” – Alex P.
Fragment din carte:
„Nota nu motivează elevii să dezvolte abilități înalte, ci doar anihilează evoluția lor. Atunci când un elev este preocupat să obțină „nota maximă”, atenția se îndreaptă mai mult spre evaluare, şi nu spre procesul de învățare și asimilare a informațiilor. În acest fel tot ce va învăța forțat, doar pentru a obține o notă bună, va fi dat uitării. Nota poate genera și frica de eșec, fapt care poate conduce la anxietate și stres. Nota nu îndreptățește, iar elevul cu abilități înalte poate fi descurajat, deoarece nu i se oferă nicio șansă de a ieși în evidență cu abilitățile sale.
Din păcate, în sistemul deja existent, tolerăm o realitate care nu poate fi răsturnată foarte ușor. Ce ne rămâne de făcut este să dezvoltăm separat un alt sistem care să ofere atât părinților, cât și copiilor, informații care îi pot ajuta să exceleze”.
Mangalia News, 19.09.2024.