Colecționarul Anghel Georgian din Mangalia prezintă cele 17 expoziții la care a participat pe parcursul anului 2023, cu exponate din colecțiile personale

0
628

~ 🇹🇩⚓⚓RETROSPECTIVA CULTURALĂ 2023 ~

„Doresc să mulțumesc, în primul rând, partenerilor și colaboratorilor care, prin bunăvoința, înțelegerea și dorința de promovare a Culturii și Istoriei naționale, m-au ajutat în anul 2023 să prezint un număr de 17 expoziții cu exponate din colecțiile personale. Îmi exprim respectul și dorința de a colabora și în anul 2024 cu:
*Autoritatea Navală Română-Ziua Marinei și Ziua Mondială a Hidrografiei,
*Flotila 56 Fregate – Ziua Marinei – Ziua Flotei – Expoziție Mărțișoarele Flotei Naționale Române,
*Muzeul Militar Național Regele Ferdinand,
*Muzeul de Arheologie Constanța – 10 Mai Regalitatea și Dobrogea – MARINA și Dobrogea după unirea cu România,
*Muzeul de Artă Populară Constanța – Expoziții 1 Martie și 1 Decembrie,
*Muzeul de Arheologie Mangalia – Noaptea Muzeelor,
*Muzeul de Artă Constanța – 110 ani de la nașterea Principelui Mircea,
*Liga Navala Română – Filiala Mangalia – Ziua Ligii Navale Române – Ziua Mării Negre și Expoziția Adunarea generală LNR
*Direcția Hidrografică Constanța – Ziua Mondială a Hidrografiei,
*Cercul Militar Iași – Expoziție Simpozion – Istorie în metal,
*Asociatia Filatelistilor Tomis Constanța – prin aportul membrilor, a fost de un real ajutor și sprijin în toate expozițiile mele,
*Institutul Medalistic Victor Antăluță – Expoziție Simpozion – Istorie în metal,
*Cercul Militar Mangalia – Ziua Ligii Navale Române – Ziua Mării Negre și Expoziția Adunarea generală LNR”.

Expoziția, cât și prezentarea din data de 13.01.2023, cu ocazia împlinirii a 110 ANI DE LA NAȘTEREA PRINCIPELUI MIRCEA, a fost un real succes. Doresc să transmit pe această cale cordiale mulțumiri organizatorilor: Muzeul de Artă Constanţa și Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei – filiala Constanța! De asemenea, multumesc tuturor invitaților, membrilor Asociației Filateliștilor Tomis Constanța, care m-au onorat cu prezenta dumnealor, cât și doamnei Alexandra Axinte, pentru ajutorul foto & media design.
Expozitie MARTISOARELE FLOTEI NATIONALE 1913 desfasurata la Comandamentul Operational Naval. Cordiale multumiri Fortelor Navale Romane in special Domnului Comandor Burnete Cosmin si domnului Comandor Ioan Marian.

In cadrul Muzeului de Artă Populară Constanța, am expus expoziția personală de Mărțișoare intitulată “MĂRȚIȘORUL – AMULETĂ ȘI SIMBOL”. Expoziția a cuprins cel mai vechi mărțișor datat din România, alături de mărțișoare de secol XIX și început de secol XX.

Liga Navală Română, 95 ani de la înființare! Prezentare expoziție personală: medalii, insigne, carnete, plicuri filatelice, publucații ale LIGII NAVALE ROMÂNE 1928-2023.

Miercuri, 10 mai 2023, de Ziua Regalității, a avut loc deschiderea expoziției intitulată „Regalitatea și Dobrogea”, eveniment mult așteptat, atât de membrii cât și de prietenii asociației noastre. Sub titulul ”Regalitatea și Dobrogea” și realizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, expoziția propune o întoarcere în timp pe tărâmul Dobrogean, într-o era care a însemnat progres, dezvoltare și prosperitate pentru pământul dintre Dunăre și Mare.
Prin intermediul exponatelor ce conțin piese de excepție, foarte rare, chiar unicate, invitații au avut ocazia să facă o incursiune într-un timp și spațiu încărcate de istorie și de evenimente care și-au pus amprenta în mod definitoriu asupra noastră, ca nație și stat.
Panourile cu exponate de cartofilie au readus în lumină REȘEDINȚELE FAMILIEI REGALE DIN CONSTANȚA și imagini rare cu FAMILIA REGALĂ și SERBARILE MĂRII LA CONSTANȚA precum și din MAMAIA, STAȚIUNEA FAMILIEI REGALE, EXPOZIȚIA GENERALĂ -1906, eveniment de talie internațională și de mare anvergură, organizat la București , sub înaltul patronaj al CASEI REGALE A ROMÂNIEI, a fost prezentată într-un exponat de cartofilie ce a reflectat evenimentul în epocă.
Un exponat deosebit de interesant este cel care prezintă MEDALII ȘI PLACHETE EMISE ÎN PERIOADA REGALITĂȚII. Acestea marchează diverse ocazii aniversare de pe pământ dobrogean, amintirea zilei de 10 mai 1881 și tematică navală.
Filatelia și istoria poștală au fost, de asemenea, reprezentate prin două exponate. Vizitatorii au avut ocazia să facă o incursiune în succesiunea la tronul României, prin exponatul „PATRU REGI” și au primit informații despre PRIMELE ȘTAMPILE ALE OFICIILOR POȘTALE ROMÂNE DIN DOBROGEA.
Cu ocazia deschiderii expoziției „Regalitatea și Dobrogea” a fost lansat și numărul 136 al revistei editate de asociația nostră, Magazin de Filatelie, Cartofilie și Numismatică, ale cărei pagini sperăm să întrunescă exigențele cititorilor noștri.

NOAPTEA MUZEELOR de la Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia a fost un real succes!
Cordiale mulțumiri conducerii și personalului muzeului! Doamna Tatiana Odobescu a organizat excepțional activitățile!
Mulțumesc publicului, pentru setea de cultură! Foarte mulți vizitatori au fost interesați de colecția mea ce carți poștale cu Mangalia în perioada 1900 – 1947.
Transmit pe aceasta cale mulțumiri și trupei de teatru Thalimar coordonată de profesor Aura Aurica Mircea, pentru citirea mesajelor de pe carțile poștale aflate in colecția mea!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
Ziua Internațională a Hidrografiei, 21 iunie 2023. În anul 2005, Organizația Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția nr. 60/30, care include declarația prin care Ziua Internațională a Hidrografiei va fi marcată în fiecare an la 21 iunie.
Mările și oceanele au o contribuție majoră la creșterea economiei mondiale. Peste 90% din transporturile comerciale din lume se fac pe apă. Hidrografia sprijină siguranța navigației, protecția mediului marin, dezvoltarea infrastructurii naționale, managementul zonei costiere, cercetarea marină, exploatarea resurselor, delimitarea granițelor maritime, apărarea și securitatea maritimă și managementul hazardelor. Munca celor din domeniu permite utilizarea sigură și eficientă a mărilor, oceanelor, zonele de coastă, lacuri și râuri.
Directorul General al Autorității Navale Române, domnul Cosmin-Laurențiu Dumitrache felicită în această zi de sărbătoare Direcția Hidrografică Maritimă “Comandor Alexandru Cătuneanu”, le urează tuturor angajaților acestei instituții putere de muncă și le mulțumește pentru constanta colaborare și disponibilitate de care au dat dovadă de-a lungul timpului.
Totodată vă mulțumim pentru invitația de a participa la sesiunea de comunicări organizată astăzi, prilej cu care colegul nostru, căpitan de port specialist Georgian Anghel, din cadrul Căpitaniei Portului Mangalia, un colecționar pasionat, a avut ocazia să prezinte o deosebită expoziție de cartofilie care i-a dus pe invitați, prin imagini, pe valurile istorice ale Portului Mangalia. 180 de cărți poștale strâns legate de activitate portuară a Mangaliei, din perioada 1900-1947, au putut fi admirate și vizionate in premieră.

Adunarea Generală a Ligii Navale Române.
În urma invitației primite din partea domnului Contraamiral de flotilă Victor Gidiuta președinte – Liga Navală Română Mangalia am avut deosebita plăcere să fiu prezent la adunarea generala a Ligii Navale Române, unde am prezentat colecția personală – Liga Navală Română – Insigne, medalii, emisiuni filatelice, carnete de membrii și publicații din anul 1928 până în prezent.

Expoziția MARINA, organizată de către Asociatia Filatelistilor Tomis Constanta în cadrul Muzeului de istorie Națională și Arheologie Constanța unde, alături de membrii clubului, am prezentat 5 panouri cu tematică marină – Dimitrie Știubei și Valentin donici – picturi reflrectate în filatelia și cartofilia României.

Autoritatea Navală Română vă așteaptă la o veritabilă lecție de istorie. Ziua Porților Deschise în Portul Militar Constanța, eveniment ce are loc în cursul zilei de astăzi, ne-a dat prilejul de a organiza un stand cu totul deosebit, pe care vă invităm să îl vizitați. Veți putea vedea în premieră o uimitoare colecție de insigne ale ANR și veți avea ocazia de

piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România