„Cultura la Liman” continuă tradiția Târgului de Carte, Folk și Poezie. Ediția a treia se desfășoară în perioada 7-14 august 2024, la Căminul Cultural 2 Mai

0
434
Sunt prezente, cu carte de vânzare la prețuri rezonabile, câteva dintre cele mai importante edituri din România. Cititorii vor avea ocazia să își achiziționeze titlurile preferate, să asiste la discuții captivante despre cărți, să participe la dezbateri despre literatură și la întâlniri cu personalități ale vieții culturale și literare contemporane.
„Târgul de carte, folk și poezie, devenit proiect cultural strategic al Comunei Limanu în cadrul programului Cultura la Liman, este unul din evenimentele noastre de suflet. Sprijinul marilor edituri trebuie subliniat și ne dorim ca pentru edițiile următoare acest proiect să se dezvolte și să capete valențe naționale. Trebuie să confirmăm încrederea tuturor personalităților culturale implicate în promovarea culturii locale, alături de noi, în ultimii ani”, a declarat Daniel Georgescu, primarul comunei și inițiatorul programului.
La fel ca și în anii precedenți, publicul are acces gratuit, atât în cadrul târgului, cât și la toate evenimentele conexe ce vor avea loc pe toată durata evenimentului: lansări de carte, lecturi publice, dialoguri cu autorii, recitaluri de muzică folk.
Anul acesta sunt prezente la 2 Mai edituri importante de pe piața culturală din România: Polirom, Trei, Humanitas, Ex Ponto, Rocart. Își vor lansa aici, la malul mării, ultimele volume apărute și vor vorbi despre ce se scrie și cum se scrie astăzi în România, unde ne situăm ca literatură și spre ce se îndreaptă literatura română de astăzi scriitori contemporani precum Ioana Maria Stăncescu, Cristina Chira, Alex Olteanu, Silvia Dumitru, Andrei Vizitiu, poeți precum Mihaela Meravei, Sorin Poclitaru, Ana Arina Petrini, Luiza Cala și Loreta Popa.
Unul dintre cele mai așteptate momente va fi dialogul-dezbatere dintre doi mari profesioniști care, deși privesc din perspective diferite, au ca temă un subiect comun și generos – Istoria: regizorul și scenaristul Andrei Chiriac și profesorul Adrian Cioroianu.
Printre invitații așteptați cu emoție de publicul de la 2 Mai se numără actrița Daniela Nane, tenorul Octavian Ene, pianistul Alexandru Burcă, cant-autorii Walter Ghicolescu, Florin Paul Camen, Marius Matache, Mihaela Drăgănescu, Radu Crăciunescu.
Despre cele două localități, artistice și boeme, ale comunei Limanu – 2 Mai și Vama Veche – s-au scris poezii, romane, nuvele și articole, lucrări de doctorat, s-au făcut expoziții, s-au creat lucrări artistice aparținând unor autori din generații și forme de expresie diferite. Această tradiție va continua, prin evenimente culturale de înaltă ținută artistică, pentru că este un loc care predispune la creație, la liberă exprimare și merită să fie cunoscut, la nivel național și nu numai. „Cultura la Liman”, programul cultural anual al Comunei Limanu, înseamnă, în plan secund, dar nu mai puțin important, o incursiune culturală în peisajul dobrogean de la granița de sud, pe malurile Mării Negre, pentru „punerea în lumină” a unora dintre cele mai spectaculoase obiective de patrimoniu istoric, natural, multicultural și multietnic pe care aceste zone le cuprind și al căror trecut şi importanţă în istoria naţională sunt încă puţin (re)cunoscute în prezent.

 

 


MangaliaNews, 09.08.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply