Dialog Virtual cu Constantin Brâncuși, la Grădina Culturală Callatis din Mangalia, inedit experiment cultural! | FOTO-VIDEO

0
478
EXPERIMENT CULTURAL INEDIT! Intrăm într-o lume virtuală, acolo unde geniul artistic al lui Constantin Brâncuși prinde viață! Prin intermediul tehnologiei de realitate virtuală, vizitatorii pot interacționa cu o reconstrucție digitală a marelui artist, pot pune întrebări despre operele sale, inspirațiile și tehnicile folosite și vor primi răspunsuri live, ca și cum ar dialoga direct cu marele sculptor român Constantin Brâncuși.
După frumoasa lansare oficială de luni seara, în ambianța originală a Grădinii Culturale Callatis, publicul poate dialoga virtual cu Brâncuși la Muzeul de Arheologie, pentru o scurtă perioadă de timp. Apoi, acest experiment cultural inedit, organizat de OMD Mangalia, împreună cu partenerii de proiect, va fi itinerat în stațiunile din sudul litoralului, până în luna septembrie a.c.
Galerie foto, sursa MangaliaOnline:

Experiență de realitate virtuală: „Dialog cu Brâncuși” la Muzeul de Arheologie Callatis, Mangalia.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, prin Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, în parteneriat cu OMD Callatis, Riviera Sud a lansat un proiect revoluționar, care aduce împreună arta, tehnologia și educația, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea de a dialoga în limba engleză cu un avatar bazat pe inteligență artificială, reprezentându-l pe marele sculptor Constantin Brâncuși.
Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia, cunoscut pentru colecțiile sale impresionante și pentru conservarea patrimoniului istoric al regiunii, continuă să aducă publicului experiențe unice. În această vară, muzeul își extinde orizonturile prin integrarea tehnologiei AI în programul său educațional, spre infinit.
În perioada 1 iulie – 30 septembrie, turiștii și localnicii vor avea ocazia de a interacționa cu „Brâncuși” într-un mod cu totul special, atât la Muzeul Callatis, cât și în unele hoteluri din stațiunile aflate în sudul litoralului.
Realitate virtuală „Dialog cu Brâncuși” utilizează mai multe softuri bazate pe inteligență artificială, care permite utilizatorilor să comunice cu un avatar al sculptorului, obținând răspunsuri autentice bazate pe scrierile „Așa grăit-a Brâncuși”, autor Sorana Georgescu-Gorjan și „Istoricul ansamblului monumental realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu, din documente de arhivă (perioada 1937-1989)”, autori: Dr. Sorin Lory Buliga, Adina Andrițoiu. Vizitatorii pot pune întrebări avatarului Brâncuși despre viața sa, filozofia artei, tehnicile sale sculpturale și influențele culturale. „Dialog cu Brâncuși”, oferă o modalitate interactivă și educativă de a învăța despre unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX.
Integrarea tehnologiei AI în muzeu reprezintă un pas important spre modernizarea experiențelor muzeale. Acest program nu doar că va atrage turiști, dar va oferi și localnicilor o modalitate nouă și captivantă de a explora moștenirea culturală a României. Prin acest dialog virtual, vizitatorii vor avea șansa de a înțelege mai bine gândirea și viziunea artistică a lui Brâncuși.
„Dialog cu Brâncuși” nu este doar un program, ci o invitație de a explora Arta și Cultura românească prin prisma unuia dintre cei mai influenți artiști ai lumii. Vă invităm să descoperiți această experiență unică și să deveniți parte dintr-un dialog care traversează timpul și tehnologia.
Luni, 1 iulie 2024, la Grădina Culturală Callatis, aparținând de Muzeul de Arheologie Callatis, Mangalia, a avut loc și o lansare de carte: „Istoricul ansamblului monumental realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu, din documente de arhivă (perioada 1937-1989)”. Autori: Dr. Sorin Lory Buliga, Adina Andrițoiu.
A prezentat: Dr. Sorin Lory Buliga.
Lansare: Experiență de realitate virtuală: „Dialog cu Brâncuși”.
A prezentat: Drd. Florin Marc – Școala Doctorală de Teatru și Film UBB, din Cluj-Napoca.
Vă așteptăm cu drag la Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia, pentru a dialoga cu Brâncuși!

FOTO/VIDEO, MangaliaNews:


MangaliaNews, 03.07.2024,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply