Trupele Star Crystal, Fallen Arise și COMA, la Seawolves Bike Fest – Cronică post eveniment de Victoria-Maria Pripon | FOTO

0
463
Ultima ediție a Seawolves Bike Fest, eveniment organizat de Seawolves MC, a avut loc între 14 și 15 iunie 2024, lângă plaja Venus, din stațiunea omonimă de pe malul mării.
Începând cu ora 17:00 (aproximativ), pe data de 15 iunie 2024, au urcat pe scenă membrii formației ucrainene Star Crystal. Fondată în 2012 de solista vocală Susanna Radimovskaya, trupa interpretează glam rock și a lansat, până în acest moment, două albume. Talentata formație a cântat pe scena unor festivaluri apreciate la nivel internațional, precum: MetalDays (Slovenia), MMC Biker’s Fest (România), Constelații Rock (România), NestorFest (Suedia), Rock the Night (Austria) ș.a.
Pe scena festivalului s-au auzit piese îndrăgite de public, cum ar fi: „Come on Baby, Come on”, „Wild Wind”, „Fall In Love” și „Freedom”.
După momentul artistic susținut de Star Crystal, care le-a adus aminte tuturor de muzica anilor ’80-’90 (amintesc, în special, Heart, Lita Ford și Joan Jett & the Blackhearts), membrii formației au coborât în rândurile publicului și au vorbit, binevoitori, cu ascultătorii lor, în limba engleză. După cum deja mă cunoașteți, nu am putut să nu profit de această situație pentru a face fotografii memorabile împreună. După un ghinion incredibil – pozele s-au șters fără vreun motiv –, ne-am întors la ei, cu rugămintea de a realiza altele, au fost de acord să mai surprindem o dată momentul, insistând să vadă dacă și cum au ieșit fotografiile. Susanna mi-a dăruit și un sticker conținând un cod QR – linkul către pagina lor de Spotify –, pe care doresc să vi-l dăruiesc și vouă, dragilor mei cititori.
Sper (eu fiind o persoană cu rădăcini înfipte și în pământul Ucrainei) ca trupa Star Crystal să continue pe calea aleasă, să fie ajutată de fani în efortul de a depăși toate repercusiunile războiului și să primească pace și căldură în suflete.
Formația Fallen Arise, din Grecia, a cântat după Star Crystal, în cea de-a doua zi a festivalului. Trupa mi-a atras atenția prin stilul abordat: metal simfonic gotic, un gen muzical adesea trecut cu vederea. Ca fană a trupelor Macbeth, Theatre of Tragedy, Delain și Mono INC., dar și a rockului/metalului simfonic și gotic, în general, am audiat cu mult drag piesele Fallen Arise, precum: „White Crystal Angel”, „Reborn”, „Enigma” și „Divine Bride”.
Membrii au apărut pe scenă cu zâmbetul pe buze și căldură în suflete și au fost primiți foarte bine de public, trupa nefiind străină festivalului.
Formația fondată în 2009 a lansat, până în acest moment, două albume și un EP și a cântat în deschiderea trupelor: Nightwish, Moonspell, Paradise Lost, Sepultura, Serenity, Leaves’ Eyes, Xandria, Katatonia, Pain of Salvation ș.a.
Piesa „Enigma” a celor de la Fallen Arise are un sound care mi-a adus aminte de începutul trupei germane Xandria (de altfel, în acea perioadă au fost lansate albumele mele preferate ale formației), care era plin de entuziasm, pasiune, iubire și putere interioară. Între vocile soliștilor vocali Fiona Creaby și Vlassis Katsaounis ai trupei grecești se realizează un contrast aparte, ce nu este întâlnit foarte des în metalul simfonic.
Sunt nerăbdătoare să văd ce îi așteaptă în viitor pe acești talentați artiști și sper să lanseze (în anii ce vor urma) melodii cel puțin la fel de frumoase ca acelea de pe albumele produse până în acest moment.

COMA a venit pe scenă în cea de-a doua zi a festivalului, după formația Fallen Arise, din Grecia. Trupa COMA a fost fondată în București, în anul 1999, de foști membri ai Daft Allison și Ska Burger. Deși, inițial, aborda genul nu/groove metal, începând cu albumul „Orizont” (2016), formația s-a orientat mai mult spre stilul rock alternativ.

După ce a cântat, de-a lungul timpului, în deschiderea unor nume importante ale scenei rock – The Cure, Linkin Park, Skunk Anansie, Soulfly, Sepultura, Korn, Slipknot etc. –, în 2024, regăsim COMA în următoarea componență: Cătălin Chelemen (voce), Dan Costea (voce, chitară), Matei Tibacu-Blendea (chitară), Sorin „Gogoașă” Petrescu (chitară bas), Răzvan Albu (tobe) și Răzvan „DJ Hefe” Rădulescu (scratches/samples/keys).

În timpul programului susținut de trupa bucureșteană, Dan Costea a împărtășit un moment personal atât puțin amuzant, cât și trist, în același timp: a fost la Disneyland și a luat o răceală (un virus gripal, probabil) de la… Mickey Mouse. De aceea, setlistul trupei a constat în multe piese acustice, care nu solicitau foarte mult vocea growlerului.

Formația a interpretat atât melodii mai vechi (de pe albumele „Nerostitele”, 2006 și „Orizont”, 2016), cât și piese mai noi, lansate pe EP-ul din 2023, „Acordul părinților”, cum ar fi: „Coboară-mă-n Rai”, „Bine”, „Aurora”, „Un semn”, „Calista” ș.a. Trupa a avut și un bis, un cântec la care, trebuie să vă mărturisesc, țin foarte mult – „Cel mai frumos loc de pe pământ”.

Cu toate că Dan Costea era vizibil răcit, după cum am menționat și puțin mai sus, componenții formației bucureștene au încântat publicul cu piese apreciate de toți și scurte povești din cariera lor, astfel dezvăluind și partea umană a unei trupe de rock alternativ din România, cu adevărat iubite. COMA s-a ridicat la nivelul așteptărilor și, poate, cel puțin din punctul meu de vedere, le-a depășit. (Victoria-Maria Pripon).


Mangalia News, 24.06.2024.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply