Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Mangalia cinstesc memoria eroilor neamului | FOTO

0
662
Joi, 13 iunie 2024 de Ziua Înălțării, elevii și cadrele didactice ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mangalia au cinstit memoria eroilor neamului printr-o serie de acțiuni emoționante și educative,  Dimineața, elevii au participat la o ceremonie solemnă la Monumentul Eroilor din Mangalia, unde au depus o coroană de flori și au ținut un moment de reculegere. Pe parcursul zilei, elevii au realizat proiecte elaborate dedicate eroilor neamului, prin care au explorat diverse aspecte ale vieții și faptelor lor de bravură.
Proiectele au inclus referate, postere, desene, colaje, dar și dramatizări și prezentări multimedia interactive. De asemenea, elevii preșcolari ai Grădiniței Nr.4 Mangalia, structură a Școlii Gimnaziale Nr.1 Mangalia, au avut bucuria de a  primi  invitați care le-au povestit despre eroii neamului și le-au explicat de ce este important să îi cinstim. Copiii au ascultat cu atenție poveștile și au participat cu entuziasm la diverse activități interactive.

Importanța cinstirii eroilor

“Ziua Înălțării este un moment important pentru a ne aminti de sacrificiile făcute de eroii neamului pentru libertatea și independența țării noastre. Prin acțiunile de cinstire a memoriei lor, le transmitem elevilor valori esențiale precum patriotismul, curajul, demnitatea și spiritul de sacrificiu. De asemenea, le oferim o lecție de istorie vie și le stârnim interesul pentru a afla mai multe despre trecutul țării noastre.
Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mangalia au demonstrat un respect profund pentru eroii neamului și au înțeles importanța cinstirii memoriei lor. Prin acțiunile lor, au contribuit la păstrarea vie a tradițiilor și valorilor naționale”, a declarat Prof. Florin Miron, director al Școlii Gimnaziale Nr.1 Mangalia.


Mangalia News, 14.06.2024.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply