Învăţământul privat atrage tot mai mulţi învăţători şi profesori, dar doar în Bucureşti şi centrele regionale. Restul ţării se bazează pe învăţământul de stat

0
854

farmec.ro
carturesti.ro%20
  • Sistemul privat de educaţie a prins avânt în ultimii ani în România, în contextul în care cererea pentru condiţii mai bune a crescut, atât din partea părinţilor, cât şi a personalului didactic, care este remunerat cu salarii mai mari sau mult mai mari ca la stat.

Grădiniţele, şcolile şi li­ceele private câştigă tot mai mult teren în oraşele cu salarii pes­te media naţională, pe măsură ce părinţii doresc clase cu mai puţini elevi, nu supraaglomerate, iar profesorii salarii decente, pe mă­sura pregătirii lor. De partea cea­laltă, costurile în acest caz sunt suportate integral de către unitatea res­pectivă de învăţământ.

Potrivit plat­for­mei Bestjobs, peste 600 de joburi s-au deschis în şcoli şi grădiniţe pri­va­te numai în lu­na mai cu sala­rii nete de până la 1.400 de euro.

„Am ob­ser­vat o creştere con­stan­tă a numărului locurilor de muncă în în­văţământul privat de-a lungul anilor. Vorbim de o creştere constantă, pe măsură ce s-au dezvol­tat unităţile private. Ce am observat în mai este o creştere foarte mare – 600 de locuri de muncă disponibile pentru educatori, învăţători, profesori în instituţii private. Cererea este con­centrată – sunt multe în Bucureşti şi Ilfov, dar şi în Sibiu, Timişoara, Iaşi, Cluj – în jurul oraşelor mai mari. Un­de şi părinţii îşi permit să susţină co­pilul în învăţământul privat. În Bucu­reşti-Ilfov sunt cele mai multe locuri de muncă“, a spus Alexandra Col­ceru, con­tent & commu­ni­cation mana­ger pen­tru BestJobs, în ca­drul emisiunii ZF Investiţi în Româ­nia! Un pro­iect ZF şi CEC Bank. […]

Continuarea, în www.zf.ro


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply