GLO Marine România: Inovație și eficiență pentru dezvoltarea sectorului de reparații și conversii navale

0
723
Contextul actual al industriei navale încă înregistrează provocări semnificative pentru constructorii de nave din întreaga Europă. Comenzile de nave noi au scăzut semnificativ comparativ cu perioada pre-criză, iar costurile în creștere pentru energia și materiile prime, coroborate cu retehnologizarea întârziată și migrația forței de muncă spre țări cu potențial ridicat de dezvoltare profesională afectează întreaga industrie, inclusiv pe cea din România.
Totuși, datorită obiectivelor globale de decarbonizare, piața de servicii asociată modificărilor de nave aflate în operare crește constant. Astfel, apariția și utilizarea noilor tehnologii a permis segmentului de reparații navale să dezvolte procese mult mai fluide și eficiente.
Aspecte precum importanța identificării riscurilor în fiecare etapă a procesului, optimizarea timpilor de răspuns, controlul costurilor asociate sau mentenanța predictivă au devenit o prioritare în acest sector, care conform cercetărilor de specialitate recente va înregistra o creștere cu o rată anuală de peste 5%, atingând în 2027 o valoare de aproximativ 54 miliarde de dolari la nivel mondial.
Experții din industrie preconizează că piața de reparații și mentenanță a navelor din România și din zonă va continua să se extindă în următorii ani, determinată de creșterea traficului maritim, de cerințele de modernizare a navelor și de importanța tot mai mare a regiunii în rețelele maritime globale. Această creștere oferă oportunități semnificative pentru companiile locale de a se stabili ca jucători cheie pe piață și de a dezvolta un flux constant de clienți.
În această perspectivă, GLO Marine – o companie dinamică de inginerie din România, condusă de antreprenori tineri cu o viziune modernă și vastă experiență internațională și-a adaptat modelul de business pentru a profita din plin de aceste noi oportunități, concentrându-se pe dezvoltarea unui pachet integrat de servicii de inginerie, consultanță tehnică și suport de șantier oferit navelor în operare.
Cu o reputație de excelență și un angajament față de inovare și eficiență, GLO Marine are ca principal scop dezvoltarea sectorului, dezvoltând în același timp numeroase oportunități de business și de angajare în acest proces.
“Suntem într-o perioadă de dezvoltare a business-ului. Dacă în trecut compania noastră se axa în principal pe servicii de design și arhitectură dedicate construcțiilor de nave, acum am adăugat o nouă perspectivă de business, cea a serviciilor specializate în mentenanța navelor în operare. Lucrăm intens la perfecționarea capabilităților și a modului de lucru, iar viziunea GLO Marine pe termen lung este de a deveni unul dintre principalii furnizori de servicii tehnice suport din Europa. Totodată, lucrăm intens pentru a crește parteneriatele de servicii complete oferite clienților noștri în căutare de mentenanță specializată pentru navele din Marea Neagră și nu numai. “ ne spune Liviu Gălățanu, General Manager la GLO Marine.
GLO Marine România s-a impus rapid pe piața de reparații și întreținere a navelor, oferind soluții și servicii ce răspund nevoilor în creștere ale armatorilor și operatorilor de nave. Susținută de o echipă de experți din industrie și de tehnologii de ultimă generație, GLO Marine stabilește noi repere pentru calitate și eficiență, calibrând constant serviciile puse la dispoziție pentru a răspunde cu succes inovațiilor, atât de necesare în industria navală.
Astfel, compania contribuie eficient la eforturile de integrare a tehnologiilor menite să protejeze mediul înconjurător prin intermediul soluțiilor de propulsie alternativă sau a instalațiilor de captare a dioxidului de carbon, poziționându-se ca un jucător pro activ și inovator, pregătit să răspundă și să susțină eficient cerințele viitoare ale industriei navale.
În acest context, ca parte a strategiei de a fi mai aproape de clienții săi, managementul GLO Marine a decis deschiderea unui nou punct de lucru strategic în Mangalia, județul Constanța, în data de 29 iunie 2023, pe lângă cele deja existente din Galați și Surrey – Anglia. Acest nou punct de lucru va facilita execuția și optimiza timpul de reacție pentru serviciile oferite clienților, dintre care amintim:
  • Survey și Scanare 3D;
  • Servicii de achiziții și logistică pentru echipamente navale;
  • Supervizare pentru construcții navale și instalări de echipamente;
  • Montaj tubulatură;
  • și echipamente navale;
  • Probe pentru analiza apei de balast.

Extinderea activității și deschiderea biroului în Mangalia vine în contextul în care compania a crescut cu 60% portofoliul de clienți în 2022, față de 2021 și preconizează o creștere a cifrei de afaceri de până la 12 milioane de lei în 2023, susținută inclusiv de parteneriatele deja implementate alături de companii internaționale cunoscute precum Bourbon Offshore (Franța), Britoil Offshore (Singapore) și VMS Group (Danemarca).

Pe lângă angajamentul său față de inovare și eficiență, GLO Marine aduce totodată și un impact real pe piața muncii de profil, contribuind la crearea oportunităților de angajare pentru profesioniștii calificați din industria maritimă. De la arhitecți navali și ingineri proiectanți, până la manageri de proiect, supervizori, surveyori, GLO Marine recrutează în mod activ persoane talentate care împărtășesc pasiunea pentru excelență și care sunt gata să contribuie la viziunea companiei de a dezvolta segmentul reparațiilor navelor.

Compania susține flexibilitatea, oferind posibilitatea unui program de lucru hibrid, care facilitează echilibrul și eficiența. Angajații GLO Marine provin din diferite orașe, contribuind la o atmosferă dinamica și la un mediu de lucru extrem de divers. Această echipă mixtă aduce o gamă largă de competențe, experiențe și perspective, îmbunătățind capacitatea companiei de a răspunde provocărilor actuale din industrie.

“Ne străduim continuu să creștem calitatea serviciilor oferite, iar asta înseamnă eforturi constante de îmbunătățire a echipei și a competențelor. Lucrăm în permanență la dezvoltarea unei echipe dinamice și unite, care are ca valori de bază implicarea și performanța. Toți angajații GLO Marine sunt oameni care înțeleg și respectă impactul muncii lor asupra proiectelor desfășurate și a echipei”, spune Emil Chivu, Managerul Departamentului Tehnic.

Pentru profesioniștii interesați să se alăture echipei Glo Marine, lista locurilor de muncă poate fi consultată aici: https://glo-marine.com/careers/.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 07.05.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply