Mangalia – Parcul arheologic din colțul de Nord-Vest al Cetății Callatis, important obiectiv turistic, la dispoziția vizitatorilor (galerie FOTO)

0
1484

farmec.ro
carturesti.ro%20
Bine ați venit la Mangalia, cel mai vechi oraş din România, singura colonie dorică de pe ţărmul Pontului Euxin!
Vă invităm să vizitați Parcul arheologic din colțul de Nord-Vestul Cetății Callatis, obiectiv turistic aflat în apropierea Muzeului de Arheologie Callatis, spre centrul oraşului Mangalia,  recent amenajat și pus la dispoziția vizitatorilor. Aici se află şi un turn de apărare și sunt expuse coloane antice şi diverse fragmente arhitectonice, precum şi sarcofage din perioada romană. Panourile informative conțin date importante din istoria anticului oraș Callatis.
După ce vizitați acest obiectiv turistic, vă invităm să vedeți și Cetatea Callatis, monument arheologic deosebit de important. Lângă zidul de nord al cetăţii Callatis se află palatul episcopal şi bazilica de tip sirian. Edificiul este construit din blocuri mari de piatră de calcar, frumos cioplite, legate cu mortar de var.

Apoi, împreună cu un ghid de la Muzeul Callatis, puteți vizita și Cartierul sudic al cetăţii Callatis, aflat sub fostul Complex President (actualul Hotel NewBelvedere). Aici, pe o suprafaţă de peste 1000 mp, au fost descoperite aspecte de urbanism de epocă romano-bizantină ale unui cartier al cetăţii Callatis, cu rețele de canalizare și un mic edificiu termal.

MN: Citiți și Callatis, cel mai vechi oraş din România. Povestea unei cetăţi

 Mangalia News, 06.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply