5 Iunie, Ziua Mondială a Mediului, o sărbătoare dedicată protecției naturii | Polaris M Holding susține reducerea deșeurilor din plastic

0
734

Ziua mondială a mediului înconjurător este celebrată anual pe 5 iunie. Această zi reprezintă unul dintre mijloacele prin care se încearcă stimularea preocupării oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp sensibilizarea factorilor decizionali să acţioneze în acest sens.

Fiecare Zi mondială a mediului înconjurător are o temă centrală recomandată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Tema de anul acesta este dedicată sărbătoririi mediului înconjurător și reducerii deșeurilor din plastic, potrivit UNEP.

La data de 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua mondială a mediului înconjurător.

În această zi, milioane de oameni din peste 100 de țări participă la activități destinate conservării și îmbunătățirii mediului, cum ar fi acțiuni de informare, de ecologizare, dezbateri și conferințe, concursuri organizate de diverse instituții sau de ONG-uri de profil.

În fiecare an este aleasă o temă recomandată de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Începând din 1987, Ziua Mondială a Mediului este găzduită în fiecare an de o altă țară unde se desfășoară activitățile oficiale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un moment marcant pentru protecția mediului îl constituie obiectivul propus de către Uniunea Europeană în anul 2019, ca Europa să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Neutralitatea climatică presupune reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră pe de o parte, dar și protejarea pădurilor, solului și oceanelor, elemente naturale cu o mare capacitate de absorbție a emisiilor de carbon.

CUM TE POȚI IMPLICA

  • Informează-te despre tema anuală a acestei zile și inițiază un proiect sau alătură-te unei acțiuni de mediu din comunitatea ta;
  • Participă la activitățile de ecologizare, de informare și educare realizate de organizațiile de mediu și neguvernamentale, atât în această zi, cât și pe parcursul întregului an;
  • Votează asumat și susține partidele politice care au în agenda lor soluții pentru problemele de mediu;
  • Consumă responsabil resursele naturale sau alimentare și evită risipa;
  • Protejează natura și nu întreprinde acțiuni care pot aduce daune ecosistemelor naturale (sursa: romaniasalbatica.ro).


Mangalia News, 05.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply