Denis Tudor, Doctor în domeniul de Hyperloop, a devenit consilier onorific al ministrului Sebastian Burduja – Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii

0
881

farmec.ro
carturesti.ro%20
Dr. Denis Tudor este director executiv si cofondator al companiei Swisspod Hyperloop Technologies. Denis Tudor a terminat primul doctorat din lume în domeniul de Hyperloop (transportul viitorului) în Elveția, la École Polytechnique Fédérale de Lausanne. El este multiplu câștigător al competiției de Hyperloop organizate de Elon Musk și SpaceX, obținând printre altele și Premiul 1 pentru Inovație, dar și autor al unor lucrari științifice publicate în cele mai cunoscute jurnale științifice din domeniu. Compania lui a fost finanțată de Guvernul Elvețian, Uniunea Europeana, dar și de investitori privați, pentru a construi primul centru de cercetare de Hyperloop din Europa.
Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie reunește unii dintre cei mai buni cercetători și experți români din domeniile științei și tehnologiei, aflați în centrele puternice de inovare ale lumii. Consiliul este un organism independent, onorific și consultativ. Acesta sprijină Guvernul României în elaborarea strategiilor, politicilor publice și programelor care pot transforma România într-una dintre țările cele mai inovatoare și competitive. Activitatea principală a consiliului constă în a formula recomandări strategice pentru dezvoltarea cercetării, inovării și tehnologiei în România, bazate pe analiza tendințelor globale și a bunelor practici din alte țări.


Mangalia News, 31.05.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply