„Uniți împotriva bullyingului!” – proiect mulținațional la care Școala Gimnazială Nr.1 din Mangalia a aderat cu entuziasm, având ca reprezentanți doi dintre cei mai buni elevi ai școlii

0
463

„Uniți împotriva bullyingului!” – aceasta a fost tema care a adunat la Eforie, în perioada 20.05.2023-29.05.2023 reprezentanți din cinci țări: România, Spania, Serbia, Turcia și Portugalia, proiectul Erasmus+, KA 1, mobilitate pentru tineri, cu nr. de referință 2022-3-RO-KA152-YOU-000093933, având ca obiective dezvoltarea personala a 36 de participanți, dintre care 6 lideri prin activități nonformale de combatere a violenței și fenomenului tot mai amplu de bullying apărut între adolescenți. Toate activitățile au avut ca scop creșterea gradului de empatiei, toleranței, eliminarea oricărei forme de discriminare, dialogul interculturar, lucrul în echipă și respectul reciproc între participanții de etnii, religii și culte diferite.

Școala Gimnazială Nr.1 din Mangalia a aderat cu entuziasm la programul activităților din cadrul acestui proiect, având ca reprezentanți doi dintre cei mai buni elevi ai școlii: Mucu Carmen Gabriela și Mihaly Miky-Darius, vorbitori de limbă engleză într-un mod exceptional, elevi coordonați de profesorii de limbă engleză: Mateciuc Ionela și Zamfir Andrei. Astfel, s-a implementat cu success dezbaterea cu tema „How am I in a bullying situation?”, printr-un joc de rol prezentat de cei doi elevi:

Gabriela, în rolul unei fete pe nume Summer, a lansat provocarea jucând un rol bine asumat al unei fete de 13 ani care a trecut prin anumite traume în urma bullyingului verbal de la colegii care îi adresau apelative jignitoare legate de aspectul fizic. A solicitat participanților o soluție salvatoare, temându-se să ceara ajutorul familiei din teama de a nu fi judecată și învinuită.

Ryan, un elev eminent, rol jucat de Mihaly Miky-Darius, este de asemenea un adolescent care trece prin momente dificile. Colegii de clasă, în special unul dintre „tipii cool” îl ironizează în permanență, până când Ryan ajunge să îl lovească. Ce e de făcut? Cine e vinovat?

Cărți deschise în fața colegilor din alte țări, elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Mangalia au devenit sursa de inspirație pentru reprezentații celor cinci țări aflate în proiect. Creativi, participanții au găsit o multitudine de soluții de prevenire și soluționare a conflictelor, cauzele acestora și modalități de a empatiza cu cei din jur.

Proiectul vine ca preambul al activităților din anul școlar 2023-2024, perioadă în care Școala Gimnazială Nr.1 Mangalia, în baza programului Erasmus+, prin acreditarea Inspectoratului Școlar Județean Constanța din care face parte, va oferi sanșă unui număr de zece elevi și cinci cadre didactice ale școlii să participle la schimburi de experiență pentru a afla modalități de reducere a abandonului și a bullyingului în mediul școlar, dezvoltarea competențelor digitale și crearea unui management eficient.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Echipa Managerială,
Director – Prof. Miron Florin
Director adjunct – Prof. Stănică Ana-Maria.


Mangalia News, 28.05.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply